Es va comprovar que l'arma trobada pertanyia a l'Ajuntament de Badalona (Ajuntament de Badalona)

Expedienten un guàrdia urbà de Badalona que va perdre l'arma en un cinema i ho va amagar

El servei de neteja va trobar la pistola en una butaca i la seguretat privada del centre comercial va avisar els Mossos

Actualitzat

L'Ajuntament de Badalona ha obert un expedient a un agent de la Guàrdia Urbana que va perdre l'arma reglamentària quan era en un cinema amb la seva parella i que, a més, no ho va comunicar als seus superiors.

Se li ha incoat un expedient arran d'una informació interna de la Guàrdia Urbana de Badalona, que va concloure que l'agent va cometre una falta molt greu per "negligència inexcusable" quan va perdre l'arma reglamentària, i una altra de greu, per amagar-ho.

Els fets van passar el 16 d'octubre del 2021 en una sala del Centre Comercial Màgic. L'agent, que normalment complia funcions d'escorta, estava fora de servei quan va perdre l'arma, cosa que no es va saber fins l'endemà.


Perduda a la butaca

A primera hora del matí, el servei de neteja la va trobar en una butaca del cinema i ho va comunicar a la seguretat privada del centre.

A partir d'aquí, se'n va informar els Mossos, que en van aixecar acta i van custodiar l'arma amb la funda, segons les fonts properes al cas.

Des de la comissaria dels Mossos, es van posar en contacte amb la Guàrdia Civil per mirar d'esbrinar qui podia ser-ne el propietari i van confirmar que era de l'Ajuntament de Badalona.

L'agent de la Guàrdia Urbana també va anar l'endemà al cinema per intentar recuperar l'arma, però el servei de seguretat li va explicar que ja l'havien entregat als Mossos.


L'agent no compareix

Quan la Prefectura de la Guàrdia Urbana va tenir coneixement de l'incident va obrir una investigació interna, que va concloure deu dies després.

La normativa interna policial estableix que tots els agents de la Guàrdia Urbana han d'avisar de forma immediata a la Prefectura de la policia de la pèrdua, destrucció, deterioració, robatori o sostracció d'armes, per esbrinar els fets i comunicar-los al Subdelegat del Govern a Barcelona.

Finalment, el departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Badalona, que té la competència delegada per a aquest tipus de tràmits disciplinaris, ha obert l'expedient. L'agent estava citat el 28 de novembre per parlar sobre el cas, però no va comparèixer.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut