Els missatges masclistes s'han escrit en un grup de Whatsapp creat per fer novatades
Els missatges masclistes s'han escrit en un grup de Whatsapp creat per fer novatades

"Estripem-li les calces": la incitació a la violència sexual d'alumnes de magisteri de La Rioja

La universitat ha obert un expedient pel grup de WhatsApp en què s'enviaven imatges de companyes, obtingudes de les xarxes socials, i es feien també comentaris homòfobs

Actualitzat

"Rebentem-li les calces" o "últimament són totes molt putes" són alguns dels missatges que inciten a la violència sexual d'un grup de WhatsApp, destinat a preparar novatades, en què participen 200 alumnes de primer i de segon del grau d'Educació Primària de la Universitat de La Rioja.

Tal com ha avançat la Cadena Ser, tot comença quan un dels membres del grup envia imatges d'alguna de les companyes d'universitat obtingudes de les xarxes socials.

Diversos alumnes fan comentaris sobre el seu físic, del tipus "està com un formatge de cabra", però després apugen el to fins a dir "aquesta té pinta de tia fàcil" i altres observacions masclistes i ofensives.

I també hi ha missatges homòfobs com "a aquest cal dir-li que no s'accepten marietes a magisteri".

Ningú al grup no denuncia ni refusa els missatges, més enllà d'una alumna que comenta "feu fàstic", acompanyat d'un "hahahaha".


El govern espanyol condemna els missatges

Missatges masclistes i homòfobs que han rebut la condemna de diversos membres del govern espanyol. D'una banda, la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, ha publicat un missatge a X, abans Twitter, en què insisteix en la necessitat d'apostar per l'educació sexual per posar fi a aquest tipus de pràctiques.

 

També s'ha pronunciat sobre el tema la ministra d'Educació i Formació Professional en funcions, Pilar Alegría, per qui aquest fet demostra que cal seguir insistint en l'educació i la igualtat.

La Universitat de La Rioja obre un expedient

El rectorat de la Universitat de La Rioja, que no permet novatades al campus, ha obert un expedient informatiu sobre el cas i ha creat una comissió per verificar els fets.

Segons recull el reglament de règim disciplinari de la universitat, aquest tipus d'actes es consideren faltes molt greus.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Logronyo ha dedicat aquest divendres la concentració mensual contra la violència masclista a condemnar "l'ofensa a la dignitat" que suposen aquests missatges de WhatsApp.

 

ARXIVAT A:
Educació Masclisme Educació sexual
Anar al contingut