Estrenes de cinema i plataformes: Lady Gaga a "La casa Gucci" i material inèdit dels Beatles

Arriba a les cartelleres "Lamb", millor pel·lícula del festival de Sitges 2021. També propostes infantils amb la nova aventura de Disney "Encanto" i la producció txeca "Ratolins i guineus" a cinemes i també a Filmin

Ismael MartínActualitzat

Un conjunt d'estrenes inquietants per a aquest cap de setmana on destaca el drama, la fantasia i el thriller. Al cinema, "Lamb" el film guardonat com a millor pel·lícula del festival de Sitges 2021 i "La Casa Gucci" que ens porta retorn de Lady Gaga a les pantalles en un drama d'intrigues i assassinats.

Les plataformes porten "The beatles: Get back" una proposta de documental musical que ens ofereix Disney + amb molt material inèdit. I des de Txèquia, el film "Ratolins i guineus", una nova proposta de cinema animat per veure en català amb la família a la gran pantalla i també a través de Filmin. 

 

"La Casa Gucci"

Dirigida per Ridley Scott
Drama. Estats Units.150 minuts.

Entretinguda, excessiva i plena de cobdícia i bogeria. Ridley Scott torna a les cartelleres, poc després d'estrenar "El último duelo" i s'endinsa en les intrigues de la Casa Gucci i l'assassinat el 1995 del net del fundador d'aquest imperi de la moda. Amb Lady Gaga com a gran instigadora i Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Irons o Salma Hayek.


"Lamb"

Dirigida per Valdimar Jóhannsson
Fantàstic. Islàndia. 106 minuts. Guanyadora al festival de Sitges

Molt més continguda, freda i silenciosa, la islandesa "Lamb", gran vencedora al Festival de Sitges, amb premi per l'actriu Noomi Rapace inclòs. Un conte tel.lúric i pertorbador sobre maternitats traumàtiques, xais molt peculiars i, com a rerefons, la relació de l'home amb la implacable natura.
 


"La hija"

Dirigida per Manuel Martín Cuenca
Thriller. Espanya. 122 minuts.

També inquietant, amb personatges aïllats a la natura i maternitats extremes, "La hija", de Manuel Martín Cuenca, que torna a explorar les foscors humanes. Un matrimoni que no pot tenir fills fa un pacte amb una jove embarassada d'un centre de menors conflictius: l'amagaran si després es queden la criatura.
 


"Magaluf Ghost Town"

Dirigida per Miguel Ángel Blanca
Documental. Coproducció catalana. 70 minuts.

I les conseqüències que deixa el rastre humà a una de les meques del turisme desenfrenat i de baix cost (lowcost) centren "Magaluf Ghost Town", del sabadellenc Miguel Ángel Blanca. A mig camí entre el documental i la ficció, el thriller i la comèdia costumista i personatges que no tenen pèrdua.
 


"Fantasía"

Dirigida per Aitor Merino
Documental familiar. Espanya. 100 minuts.

I des de l'emoció i el retrat intimista i deshinibit de la seva família, el director basc Aitor Merino presenta "Fantasía", el nom d'un creuer on s'embarca amb els seus pares i germana. Els grava de manera casolana, al principi, com un joc, però acaba construint al llarg dels anys un veritable llegat fílmic que reflexiona sobre el pas del temps i la memòria.


"Espíritu sagrado"

Dirigida per Chema García Ibarra
Tragicomèdia. Espanya. 97 minuts.

Com els d'un altre particularíssim experiment cinematogràfic, "Espíritu sagrado", òpera prima del valencià Chema García Ibarra, amb menció especial al Festival de Locarno i nominació als Feroz. Una tragicomèdia desconcertant: actors no professionals, abduccions, faraons i desaparicions de menors.
 


"Encanto"

Dirigida per Jared Bush / Charise Castro Smith / Byron Howard
Animació. Estats Units. 99 minuts. Walt Disney Animation Studios. 

Per a públics familiars i molt més majoritaris, l'última aventura de Disney "Encanto", desplegant imaginari llatí, ànima colombiana i nens dotats de dons màgics.


"Ratolins i guineus"

Dirigida per Denisa Grimmová / Jan Bubenícek
Animació. Txèquia. 80 minuts. Cinemes i Filmin (El meu primer festival)

I sense grans estudis ni pressupostos al darrera, des de Txèquia, arriba tota una delícia animada, "Ratolins i guineus", amb amistats impossibles a la Terra, però sí al paradís dels animals. Es pot veure a cinemes i també a Filmin.

 

I a les plataformes:

"The Beatles: Get back"

Dirigida per Peter Jackson
Documental musical. Regne Unit. 170 minuts. Plataforma Disney+

I a plataformes Peter Jackson exhibeix passió pels Beatles a la sèrie documental "Get Back", amb nombrossíssim material inèdit.


"Ojo de halcón (Haweye)"

Dirigida per Jonathan Igla
Acció / Superherois. Estats Units. Plataforma Disney+


"Venga Juan"

Dirigida per Diego San José
Comèdia. Espanya. Plataforma HBO Max

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut