Londres

Estat Islàmic reivindica el doble atac a Londres que va causar 7 morts i 50 ferits

La policia ha detingut "un grup de persones" després d'escorcollar dos domicilis a l'est de Londres aquest dilluns al matí

RedaccióActualitzat

Estat Islàmic ha reivindicat el doble atac terrorista a Londres de dissabte, que va causar 7 morts i gairebé 50 ferits.

La policia ha avançat en la investigació, sap la identitat dels 3 autors -abatuts a trets per la policia- però no les ha fet públiques per no entorpir la investigació.

Una nova operació amb detinguts

La policia britànica ha fet aquest dilluns a primera hora del matí, nous escorcolls i detencions a l'est de Londres, sense concretar-ne la xifra, i que s'afegeixen a les 12 persones detingudes aquest diumenge en relació amb l'atemptat de dissabte.

 

La primera ministra, Theresa May, ha indicat que l'alerta per amenaça terrorista es mantindrà en severa, que és el segon nivell més alt d'una escala de cinc. Després d'una reunió del comitè d'emergència, May ha lloat l'heroisme de la policia i dels serveis mèdics, i ha dit que l'atac va ser contra tot el món democràtic.

Les estacions de metro i tren del Pont de Londres han reobert aquest matí després dels atacs de dissabte. El Borough Market continua tancat i s'ha reforçat la zona amb més agents. En altres ponts, com el de Westminster, s'han instal·lat blocs de formigó que separen vehicles i vianants. 

Això el mateix dia que es reprèn la campanya electoral de cara a les eleccions de dijous que la primera ministra, ja va confirmar que es mantindrien.

 

Un atac a quatre dies de les eleccions

Entre les víctimes mortals hi ha un francès i un canadenc. Dels ferits, 36 continuen ingressats, 21 dels quals en estat crític. Hi ha un madrileny de 39 anys desaparegut que va socórrer una dona apunyalada per un dels atacants: és l'últim cop que se'l va veure.

Scotland Yard ha assegurat que les forces de seguretat només van trigar 8 minuts a abatre els tres presumptes terroristes des que van rebre les primeres trucades d'avís. L'atac va tenir dues parts ben diferenciades. La primera, al Pont de Londres, on els atacants van arribar a gran velocitat amb una furgoneta llogada i van envestir un grup de vianants. Van seguir uns metres en direcció Borough Market, van baixar del vehicle i, armats amb ganivets, van començar a apunyalar gent indiscriminadament.

L'atemptat ha sacsejat el Regne Unit a quatre dies de les eleccions -aquest dijous- al país. És el tercer atac terrorista que hi ha al Regne Unit en els últims dos mesos i mig. La primera ministra britànica, Theresa May, ha endurit el seu discurs, i s'ha mostrat favorable a preveure unes penes més severes per als autors d'actes de terror i a revisar les atribucions de la policia per prevenir nous atacs.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut