La imatge de la suposada bomba casolana, difosa per Estat Islàmic
La imatge de la suposada bomba casolana, difosa per Estat Islàmic

Estat Islàmic assegura que va fer caure l'avió rus amb una petita bomba casolana

Els jihadistes no expliquen com van aconseguir introduir la bomba a l'avió, ni tampoc com van detonar-la

Actualitzat

Estat Islàmic assegura que va fer estavellar l'avió rus amb 224 persones a bord quan sobrevolava el Sinaí amb una llauna de refresc carregada d'explosiu. En l'últim número de la revista propagandística que els jihadistes editen en anglès, "Dabiq", EI mostra una fotografia del que assenyalen com l'artefacte explosiu. A la imatge s'hi veu la llauna de refresc i, al costat, el que seria un detonador, un interruptor i uns cables per activar la bomba.

A més d'aquesta suposada bomba casolana improvisada, el grup també publica una fotografia amb documents d'identitat que diuen que pertanyien als passatgers de l'avió, que militants d'Estat Islàmic haurien recollit del lloc del sinistre abans que hi arribessin les forces de seguretat egípcies.

A la revista, EI comenta que, "després d'haver descobert la forma de posar en evidència la seguretat de l'aeroport de Sharm al-Sheikh i d'haver decidit abatre un avió d'alguna nació de la coalició occidental liderada pels Estats Units", va canviar l'objectiu de l'atac per un aparell rus. Aquest canvi d'opinió, segons EI, es va produir el 30 de setembre, quan el govern rus va "donar suport al règim de Bashar al-Assad en la guerra contra els musulmans de Síria".

Estat Islàmic, però, no explica com van aconseguir introduir la bomba a l'avió ni tampoc com van detonar-la. En l'atemptat, confirmat aquest dimarts per Rússia, hi van morir 224 persones.

EI anuncia la mort de dos ostatges

Estat Islàmic ha anunciat que ha matat un ciutadà xinès i un de noruec que tenia retinguts des de feia mesos a Síria. A la mateixa publicació, EI ha penjat una foto del que assegura que en són els cadàvers, tot i que no se n'ha pogut verificar l'autenticitat. Per ara, ni el govern de Pequín ni el d'Oslo han confirmat la mort dels seus ciutadans.

Fa dos mesos, l'organització jihadista va afirmar que els tenia retinguts i, en el missatge, diuen que han estat "executats després d'haver estat abandonats per les nacions i organitzacions apòstates".

Anar al contingut