La temporada podria allargar-se fins a finals de juliol (EFE/EPA/CAROLINE BREHMAN)

Esquiar a l'estiu? Una nevada històrica allarga la temporada de les estacions de Califòrnia

Les pertorbacions hi han deixat els gruixos més importants en 80 anys, de fins a 20 metres, i els responsables de les estacions ja parlen d'obrir fins al juliol

RedaccióActualitzat

"Gran part de Califòrnia té un clima semblant al mediterrani, amb estius càlids i secs i hiverns suaus i humits, i amb neu que acostuma a cobrir les muntanyes de novembre a març i algunes estacions obertes fins a l'abril o més enllà".

Aquesta és l'explicació que ofereix la pàgina oficial de turisme de Califòrnia, però potser aquest any hauran de puntualitzar que també s'hi pot esquiar a l'estiu.

I és que, després de les nevades històriques d'aquests últims dies, les estacions d'esquí del centre i el nord d'aquest estat nord-americà ja donen per fet que podran obrir fins i tot al juliol.

Es tracta dels gruixos de neu més importants des que hi ha registres, ara fa 80 anys, i el motiu és el tren de pertorbacions actives que des de Nadal han entrat des del Pacífic i que en alguns punts han deixat una capa de neu tres vegades més gran del que és normal.

Alguns edificis han quedat completament tapats per la gran quantitat de neu (EFE/EPA/CAROLINE BREHMAN)

Mamonth Mountain, a l'est de Sierra Nevada, és una de les estacions que ja parla d'allargar el calendari: s'hi ha registrat oficialment la temporada amb més neu, amb 17,8 metres a les zones d'allotjaments (amb algunes cases completament enterrades) i de 22,4 metres al cim.

"Tindrem el millor esquí de primavera que hem vist mai", ha explicat al The Washington Post el director de comunicació de l'estació.

Les previsions meteorològiques apunten que encara hi caurà més neu (EFE/EPA/CAROLINE BREHMAN)

Normalment obren com a mínim fins a finals de maig, però ara ja preveuen allargar-ho fins a finals de juliol. Això no passava des del 2017, quan van obrir fins a principis d'agost. L'any passat, a principis de juny ja van haver de penjar el cartell de tancat.

També allargaran temporada a Palisades Tahoe, que l'any passat va tancar a finals de maig i ara compta que podrà aguantar fins a principis de juliol. "La quantitat de neu que hem tingut aquest any és una bogeria", explica el seu portaveu.

A més a més, les previsions meteorològiques per a Califòrnia anuncien l'arribada d'una nova pertorbació a principis de la setmana que ve, amb més pluges i nevades a cotes baixes.

ARXIVAT A:
MeteorologiaTurismeEstats UnitsNevades
Anar al contingut