Una mà agafa una dosi de vacuna Pfizer a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid
Les comunitats autònomes poden continuar demanant-ne més si els en fan falta (Europa Press/Isabel Infantes)

Espanya diu a Pfizer que de moment no enviï més vacunes perquè en té moltes a la nevera

Hi ha 7 milions de dosis pendents de punxar dels 75 milions que s'han rebut i per això demana que aquesta setmana n'aturin l'enviament

L'arribada de la primera vacuna contra la Covid-19 a l'estat va ser a finals de desembre del 2020. Des de llavors, Espanya n'ha rebut més de 75 milions de dosis i n'ha administrat 68 milions. La resta, 7 milions, està pendent de punxar. 

Per aquest motiu, el govern espanyol ha aturat l'enviament de vacunes de Pfizer que s'havien de rebre aquest dilluns. L'objectiu és gastar l'estoc que encara hi ha disponible i no acumular-ne més.

Això no afectarà les dosis disponibles a les comunitats autònomes, que poden continuar demanant-ne més si els en fan falta.

Si res no canvia, dilluns vinent sí que es rebrà el proper enviament, com estava previst.


Més del 70% està vacunat

El 70,3% de la població catalana està totalment vacunada contra la Covid. Per franges d'edat, gairebé la meitat dels més joves, de 12 a 15 anys, té la pauta completa (49,7%). En els de 16 a 19 anys, la xifra és del 67,4%

A mesura que puja l'edat de la gent, augmenta el percentatge de totalment vacunats, fins al 93,3% dels que tenen 80 anys o més. L'excepció són els que tenen entre 20 i 34 anys, amb percentatges més baixos que els adolescents: ni la franja de 20 a 29 anys ni la de 30 a 34 arriben al 60% de vacunats amb la pauta completa. 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19
Anar al contingut