Menys seguiment en el 7è dia de vaga a l'educació contra Cambray i per demanar millores

Milers de mestres i professors s'han manifestat de nou en la protesta que coincideix amb la carta de més de 500 direccions de centres que denuncien una "sobrecàrrega de feina mai vista"

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres hi ha hagut una nova jornada de vaga a l'ensenyament públic: els docents dels centres educatius públics de Catalunya estaven cridats a aturar-se per tots els sindicats en protesta per les polítiques del Departament d'Educació.

La conselleria ha xifrat en 6,19% el seguiment de la vaga a escoles i instituts, segons les dades comunicades pel 81,67% dels centres públics a les 12 del migdia.

En aquest cas l'aturada era de tota la jornada laboral i també s'hi ha afegit el personal laboral del departament, segons ha anunciat el sindicat majoritari USTEC, que aquest dimarts ha reconegut que hi ha cert cansament i que preveuen menys seguiment.

Al migdia hi havia convocada una manifestació unitària al centre de Barcelona que ha acabat amb una concentració a les portes de la conselleria per fer-hi arribar les seves reivindicacions. Segons la Guàrdia Urbana, la manifestació ha aplegat 3.000 persones.

Manifestació de docents el 25 de maig de 2022 davant la seu de la Conselleria d'Educació
Els manifestants protesten contra les polítiques del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray (Dídac Dalmau)

Els manifestants han sortit de Jardinets de Gràcia:

 

El seguiment no ha estat tan gran com en altres convocatòries. Iolanda Segura, portaveu del sindicat majoritari USTEC, ha assegurat que malgrat que ser "un dia de vaga amb molt suport del col·lectiu perquè estem a final de trimestre", sí que hi ha "molt moviment i molta indignació" per part de la comunitat educativa.

Algunes escoles han optat per no fer vaga, però sí que han començat el dia amb protestes abans d'iniciar les classes. És el cas de l'escola Fructuós Gelabert, on professorat i famílies han tallat el carrer Sardenya.

Acció reivindicativa de professorat i alumnat, aquest dimecres al carrer Sardenya de Barcelona.

En altres centres, com l'Institut Escola Antaviana, sí que hi ha hagut un ampli seguiment i la majoria del professorat s'ha adherit a la vaga. Ho ha explicat el director del centre, Francesc Freixanet:

 

Les aturades continuaran la setmana que ve i l'altra

És la setena convocatòria de vaga, continuació de les que van començar el mes de març i han continuat al maig, amb una vaga parcial dimarts de la setmana passada i aquest dimecres amb una de tot el dia.

Al juny n'hi ha dues més de convocades, una altra de parcial, el 2 de juny, i una altra de tota la jornada, el 9 de juny.

 

Carta dels directors

La jornada de vaga coincideix aquest dimecres amb l'enviament al conseller d'Educació Josep Gonzàlez-Cambray d'una carta signada per més de 500 directors de centres en què li comuniquen el seu "esgotament".

S'hi queixen que els ha augmentat molt la càrrega burocràtica que comporten els canvis curriculars per al curs vinent, i també de la complicació afegida que serà la tornada al setembre.

Els preocupa sobretot la jornada intensiva decidida pel departament per a l'inici de curs, perquè les direccions hauran d'assumir la gestió del temps de les tardes als centres educatius.

 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut