Sindicats de l'educació protesten a la conselleria contral l'avançament del curs
Els sindicats van mobilitzar-se durant cinc dies al març (ACN/Carles Martín)

Noves mobilitzacions a escoles i instituts: dos dies de vaga i dos d'aturada parcial

Les jornades de vaga seran el 25 de maig i el 9 de juny, mentre que el 17 de maig i el 2 de juny hi haurà aturades de dues hores

RedaccióActualitzat

Els sindicats d'educació han anunciat dues noves jornades de vaga abans que acabi el curs: el 17 i el 25 de maig, i el 2 i 9 de juny. Els dies 17 i 2 les aturades seran de 8 a 10 del matí, mentre que els dies 25 i 9 s'allargaran tot el dia. Es tracta d'una convocatòria dels sindicats de l'escola pública. Així és com queda el calendari:

 

Aquest dimarts, alguns sindicats van concretar una jornada de protesta d'aquí dos caps de setmana, el 14 de maig.

La setmana passada, en declaracions al programa "Planta baixa" de TV3, Iolanda Segura, d'USTEC, va donar per fet que hi hauria "més dies de vaga i de mobilitzacions", i va defensar la necessitat de "fer accions al carrer, de protesta, que no són violentes, malgrat que vulguin fer veure que sí, enviant-nos la Brimo."

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha estat molt crític amb els sindicats de mestres i professorat, que ha assegurat que "no volen l'acord". A més, els ha acusat de fer protestes violentes, en referència al boicot a la seva intervenció a la Universitat de Barcelona, dilluns de la setmana passada.

L'endemà mateix, dimarts, el departament va donar per trencades les negociacions amb els sindicats: el govern va aparcar la proposta d'avançar la reducció d'una hora lectiva als mestres i professors, i va decidir presentar la previsió de professorat per al curs vinent comptant que s'avançarà el calendari escolar.

El departament va donar per trencades les negociacions (Istock)

Les mobilitzacions s'afegeixen a les cinc jornades que ja van fer al març, marcades per un seguiment desigual de la vaga i les manifestacions multitudinàries a Barcelona. També per la protesta al Saló de l'Ensenyament, que va impedir a Cambray participar en la inauguració.

Aleshores, els sindicats protestaven per la falta de consens amb què la conselleria havia comunicat diverses decisions, com la modificació del calendari escolar o els nous currículums.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut