Esclat d'almenys una setantena de tornados als Estats Units

Alberto AlcántaraActualitzat

Almenys una setantena de tornados van escombrar aquest divendres cinc estats dels Estats Units, segons va comptabilitzar el Servei Meteorològic Nacional dels Estats Units (NWS). Segons els informes preeliminars, podrien ser fins a un centenar. S'han reportat una desena de ferits i nombrosos danys materials.


Vint milions de nord-americans estaven en alerta per la possibilitat de mànegues als estats d'Iowa, Nebraska, Kansas, Missouri, Oklahoma i Texas. Les imatges que s'estan difonent per xarxes són veritablement antològiques, amb tornados de tot tipus de formes i dimensions.


Un dels tornados més destructius ha afectat Omaha, a Nebraska, on les imatges gravades amb dron parlen per si soles: desenes de cases han quedat fetes malbé, com podeu veure en les imatges que acompanyen aquesta notícia. Entre les zones afectades hi ha l'aeròdrom d'Eppley, també conegut com a aeroport d'Omaha. La terminal de passatgers de l'aeroport no es va veure afectada, però diversos edificis de la la part est de l'aeroport van patir danys, així com una cinquantena d'avions.


Com a mínim un altre tornado, molt reportat, va afectar Lincoln, al mateix estat de Nebraska.


Per a dissabte, l'NWS preveu més possibles fenòmens extrems.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut