El conseller Ernest Maragall
El conseller Ernest Maragall

Ernest Maragall fa el pas i es presentarà per ser alcaldable d'ERC a Barcelona

El conseller ha reconegut que la decisió no ha estat fàcil i que ha estat fruit d'una "meditació profunda"

Actualitzat

Ernest Maragall fa el pas i ha confirmat oficialment que es presentarà a les primàries per ser alcaldable d'ERC a Barcelona. Maragall ha reconegut que la decisió no ha estat fàcil i que ha estat fruit d'una "meditació profunda".

"Barcelona vol mostrar el que ja és, donar de si tot el molt i bo que ja té, vol curar les ferides obertes i guanyar les batalles pendents per ser ella mateixa amb totes les conseqüències."

Maragall ha deixat clar que descarta una llista unitària independentista, però convida a qui vulgui a sumar-se a la llista d'Esquerra.

En una entrevista la setmana passada al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, Maragall es mostrava disposat a entendre's amb Junts per Catalunya i també amb la CUP, perquè hi ha un objectiu de país, i ja afirmava que està obert a incorporar altres perfils, però sempre sota el paraigua ideològic d'Esquerra.

"Deixo la porta oberta perquè vingui a la llista d'Esquerra Republicana qui cregui i explícitament expressi coincidència amb els objectius i el programa per a Barcelona que defensarem."

Un cop ha assumit la candidatura a l'alcaldia de Barcelona, hauria d'abandonar la Conselleria d'Exteriors, cosa que haurà de fer a mitjans de novembre.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut