Maragall descarta una llista unitària: "Hem de maximitzar els vots republicans"

RedaccióActualitzat

Ernest Maragall assegura que la llista que es planteja encapçalar per a l'Ajuntament de Barcelona hauria de girar al voltant d'Esquerra Republicana i incorporar-hi persones que coincideixin amb el seu programa.

En una entrevista al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, Maragall afirma que està obert a incorporar altres perfils, però sempre sota el paraigua ideològic d'Esquerra:

"Deixo la porta oberta que vingui a la llista d'Esquerra Republicana qui cregui i que explícitament expressi coincidència amb els objectius i el programa per Barcelona que defensarem"

Preguntat sobre si les sigles serien les d'Esquerra, Maragall ha estat clar: "Això en tot cas".

Maragall ha dit que està disposat a entendre's amb Junts per Catalunya i també amb la CUP, perquè hi ha un objectiu de país, però no es planteja una candidatura unitària.

"El que hem de fer és maximitzar els vots republicans. Maximitzar els vots que les diverses forces estem en condicions d'obtenir si cadascú expressa amb tota la força i amb tota llibertat el que és, el que ofereix i ell que proposa per al país"

Ha explicat que el factor que més li costa per assumir la candidatura a l'alcaldia és abandonar la Conselleria d'Exteriors, cosa que haurà de fer a mitjans de novembre. Assegura que no voler ser alcalde és "impossible", però que ser-ho "implica moltes coses".

"No voler ser alcalde de Barcelona és impossible, però ser-ho implica moltes coses. No es tracta de si ho vull, sinó de si estic en condicions de fer-ho"

Ernest Maragall, també ha dit que Esquerra plantejarà un projecte alternatiu a Ada Colau, però que no està en competició amb l'actual alcaldessa. Ja que considera que hi ha una majoria de ciutadans que volen un govern republicà i progressista per a la ciutat.

"No estem davant d'una competició crítica, sinó que estem davant un repte conjunt per a la ciutat, que em sembla que sí és cert que demana a crits un nou impuls, noves fórmules... noves i velles actualitzades"


ARXIVAT A:
ERCErnest MaragallProcés catalàEleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut