Entitats animalistes no assisteixen al Consell de Protecció dels Animals de Barcelona i en critiquen el funcionament

ACN Barcelona - Un total de 22 entitats defensores dels animals de Barcelona membres del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals han decidit prendre's "un temps de reflexió" i no assistir a la reunió ordinària d'aquest Consell convocada per aquest dilluns. En un comunicat enviat al secretari i a la resta de membres, les entitats expressen el seu "profund malestar pel mal funcionament i la deriva del Consell dels darrers anys". En l'escrit expliquen que, "lluny de mantenir-se com un òrgan de participació ciutadana on els seus membres, de demostrada i consolidada experiència en la defensa dels animals, realitzen funcions d'assessorament, el Consell ha esdevingut un aparador on l'Ajuntament parla i la resta de membres escolten".

La no assistència a aquesta reunió es produeix després que una majoria d'entitats hagin demanat la dimissió de la seva presidenta, Laia Bonet, tercera tinenta d'alcaldia, i que aquesta petició no hagués tingut "cap mena de resposta ni de reflexió per entendre el malestar de les entitats". "Les entitats no disposem de temps i espai reals per parlar, debatre, arribar a conclusions i prendre acords, els grups de treball ja no tenen el suport real de l'Ajuntament; s'ha arribat a una situació límit", lamenten. "Les entitats ens sentim abandonades, menystingudes i sense possibilitat de participació real", asseguren.

Així, davant els "continus greuges que atempten contra els fonaments d'aquest òrgan de participació,  base de la seva pròpia existència, les entitats insten a una profunda reflexió per part de tothom". D'aquesta manera es vol retornar el Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals als membres que el conformen, per tal que puguin continuar desenvolupant amb normalitat la seva tasca d'assessorament de les polítiques públiques de protecció animal de Barcelona.

Entre les entitats signants del manifest hi ha l'ADDA, Depana, Fundació Altarriba o Plataforma ZooXXI.

Anar al contingut