Barcelona

Enric Millo porta a la fiscalia l'estripada d'imatges del rei per part de la CUP

El delegat del govern espanyol a Catalunya considera que la formació anticapitalista s'ha situat "fora de les regles de joc" i elogia els Mossos i el conseller Jané

RedaccióActualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, considera que no es pot acceptar que els càrrecs electes de la CUP cremin, guillotinin o estripin fotografies de Felip VI perquè representa "un atac a la convivència". Entrevistat a l'emissora Radio4, Millo ha anunciat que ha posat en coneixement de la fiscalia aquests fets, portats a terme per representants de la CUP al Parlament i a diversos ajuntaments, perquè "actuï d'acord amb la legalitat vigent".

Elogis a Jané i als Mossos

Millo ha aprofitat per destacar el "paper correcte, impecable, que desenvolupen els Mossos a Catalunya", i ha afegit que tant ells com el conseller d'Interior, Jordi Jané, el que estan fent és "complir amb la seva obligació, que és atendre els mandats judicials".

El delegat, però, s'ha queixat que el govern de Puigdemont estigui buscant el suport de la CUP per aprovar els pressupostos del 2017:

"Fins a quin punt estarà disposat a cedir davant d'aquesta actitud injuriosa perquè li aprovin els pressupostos? Una gran majoria dels catalans no volen que el seu govern estigui sotmès a aquesta mena de pressió i xantatge."

Millo també ha aprofitat per insistir a Puigdemont que vagi a la conferència de presidents autonòmics que Rajoy ha convocat per al gener. Segons el delegat, allà el president de la Generalitat podrà "fer sentir la seva veu".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut