Barcelona

Diputats de la CUP estripen fotografies del rei al Parlament

Els cupaires han demanat el cessament del conseller d'Interior, Jordi Jané

Actualitzat

Diputats de la CUP han estripat fotografies del rei Felip VI aquest dilluns a la tarda al faristol del Parlament. En solidaritat amb els joves de l'esquerra independentista detinguts per no haver anat a declarar a l'Audiència Nacional per la crema de fotos del rei, els parlamentaris Benet Salellas, Eulàlia Reguant, Mireia Vehí, Gabriela Serra, Anna Gabriel i Joan Garriga, juntament amb la membre del secretariat nacional Núria Gibert, han estripat imatges del monarca davant els mitjans de comunicació.

La CUP ha dit que el missatge del govern espanyol en l'anomenada "operació diàleg" consisteix en "mà dura amb l'esquerra independentista".

Vehí: "Ni un pas enrere"

La diputada Mireia Vehí ha afirmat que "ni el govern espanyol ni la Conselleria d'Interior aturaran el referèndum" i han assegurat que no faran "ni un pas enrere". El grup parlamentari de la CUP ha exigit "més valentia" a la resta de forces sobiranistes i, com ja han fet els representants de la formació a l'Ajuntament de Barcelona, ha demanat el cessament del conseller d'Interior, Jordi Jané, i han considerat que "no és la persona idònia per estar al capdavant de la conselleria".

Després de la petició tant del Partit Demòcrata com d'Esquera Republicana de deixar els Mossos al marge de la polèmica, Vehí ha afirmat que són "coresponsables" del cas, que té l'origen en una "actuació d'ofici" de la policia catalana. La diputada de l'esquerra independentista ha acusat Jané de tenir una actitud com la de "l'autonomisme" de fa deu anys i ha afegit que el relleu a Interior resulta "fonamental per poder tirar endavant" el procés sobiranista. De fet, ha assegurat que aquest serà un "element" a tenir en compte en les negociacions que està tenint amb Junts pel Sí.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut