El príncep Enric en una imatge d'arxiu

Enric d'Anglaterra obté ara mig milió d'euros del grup Mirror en un acord extrajudicial

És la indemnització que han pactat per haver-li punxat el telèfon per publicar exclusives a la premsa sensacionalista

El príncep Enric d'Anglaterra ha advertit que continuarà "fins al final" la seva lluita contra la premsa sensacionalista britànica. En aquesta lluita, acaba d'acceptar una "suma substancial" en un acord que posa fi als procediments oberts contra el grup Mirror, segons el seu advocat, David Sherborne.

L'advocat no ha concretat l'import, però ha assenyalat que el grup MGN ha acordat indemnitzar el príncep per danys i assumirà, a més, tots els costos derivats d'aquesta querella, que inclouen els individuals i els comuns, i que podrien pujar a unes 400.000 lliures (uns 470.000 euros).

El duc de Sussex i el seu advocat, al juny (Reuters/Toby Melville)

Al desembre, el grup Mirror ja va ser condemnat a pagar 163.000 euros d'indemnització per danys i perjudicis al fill petit del rei Carles III per haver-li punxat el telèfon i haver aconseguit il·legalment informació sobre la seva vida privada per publicar-ne exclusives entre els anys 2006 i 2011.

En aquella demanda, el príncep Enric denunciava que, a través dels mètodes il·lícits, es van publicar 144 articles. Al judici es van tenir en compte 33 articles i el Tribunal Superior de Londres va considerar finalment que la informació compromesa s'havia fet servir en 15 publicacions.

Tot això coincideix en un moment delicat per a la família reial britànica, després de saber-se que el rei Carles III té càncer. El duc de Sussex, que viu als Estats Units amb la seva dona Meghan i els seus dos fills, ha estat unes hores a Londres per visitar el seu pare.

Intercanvi d'acusacions

En un comunicat que ha llegit aquest divendres l'advocat, en nom del príncep, ha destacat "el canvi positiu" que implica la resolució del cas. "És el veritable motiu pel qual vaig començar això i pel qual continuaré fins al final", diu el document.

L'advocat David Sherborne llegint el comunicat del príncep Enric (Europa Press/Tayfun Salci)

"Ens complau haver aconseguit aquest acord, que proporciona al nostre negoci una major claredat per poder girar full dels esdeveniments que van tenir lloc fa molts anys i pels quals ens hem disculpat", ha assenyalat, per la seva banda, un portaveu del grup MGN, al qual pertanyen les capçaleres Sunday Mirror, Daily Mirror i Sunday People.

Més enllà d'aquestes declaracions, el duc de Sussex ha criticat el periodista Piers Morgan, exdirector del Mirror, pels seus "continus atacs" cap a ell, i ha concretat que "sabia perfectament què estava passant" quan el telèfon va ser piratejat per publicar històries que li permetien vendre més diaris.

En un comunicat publicat a X, Piers Morgan ha criticat el príncep i li ha adreçat aquest missatge, en una referència clara a les crítiques que ell va adreçar a la família reial en una sèrie de Netflix:

"Estic totalment d'acord amb el príncep Enric que la intrusió despietada a la vida privada de la família reial per obtenir guanys econòmics és totalment reprovable... i espero que deixi de fer-ho."

 


El príncep Enric ha iniciat diversos procediments judicials dirigits als mètodes de determinats mitjans britànics per informar de la seva vida. Ha acusat la premsa sensacionalista de "tenir les mans tacades de sang" i, durant l'últim judici, va recordar que la seva mare va morir en un accident de cotxe a París quan la perseguien els paparazzis.

 

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióMonarquiaRegne Unit
Anar al contingut