Fa pocs dies el monarca es va sotmetre a una intervenció de pròstata (Alexis Sciard/Europa Press/Zuma Press)

Carles III té càncer i suspèn temporalment la seva agenda pública

En un comunicat, la monarquia britànica explica que ha volgut compartir el diagnòstic per evitar especulacions

Redacció/AgènciesActualitzat

La corona britànica ha anunciat aquest dilluns a la tarda que el rei Carles III té un càncer, sense donar-ne més detalls.

El seu equip mèdic ha descobert el càncer arran de les proves que li van fer durant els tres dies que va estar hospitalitzat el gener, quan el van intervenir per problemes de pròstata.

Buckingham Palace no ha informat de quin tipus de càncer té Carles, o si està molt estès, però la BBC sí que ha especificat que no es tracta d'un càncer de pròstata.

En el moment de la intervenció a la pròstata --detalla la monarquia en un comunicat-- es va assenyalar un altre assumpte "de preocupació". "Les proves diagnòstiques posteriors han identificat una forma de càncer", expliquen.

Així mateix, concreten que ha iniciat aquest dilluns un calendari de tractaments durant el qual ajornarà l'agenda pública, però continuarà al capdavant dels afers d'estat i els tràmits oficials.

En el mateix comunicat, el rei agraeix al seu equip mèdic "la seva ràpida intervenció, que va ser possible gràcies al seu recent procediment hospitalari".

El rei, expliquen, "es manté totalment optimista pel que fa al seu tractament i espera tornar a la plena funció pública tan aviat com sigui possible".

"Sa majestat ha optat per compartir el seu diagnòstic per evitar especulacions i amb l'esperança que pugui ajudar a la comprensió pública per a tots els afectats pel càncer de tot el món", acaba el comunicat.


El rei del Regne Unit té 76 anys i va arribar al tron encara no fa un any i mig, després de la mort de la seva mare, Elisabet II, després de més de 70 anys de regnat.

El diagnòstic del càncer de Carles arriba quan no fa ni un mes que la seva nora, Kate Middleton, va ser sotmesa a una operació abdominal que l'allunyarà de la vida pública fins, com a mínim, a finals de Setmana Santa.

Durant aquestes setmanes també s'ha apartat dels focus el seu marit, el príncep Guillem, que tot just acabava d'anunciar que es reincorporaria a les seves tasques habituals quan s'ha sabut de la malaltia del seu pare.

Diferents circumstàncies --com la marxa d'Enric o els escàndols sexuals del príncep Andreu-- han reduït gairebé a la meitat el cercle de membres actius de la família reial, i la reina Camil·la, de 76 anys, està en primera línia, amb nombrosos compromisos cada setmana.

Aquest dilluns, Enric ha anunciat que ha estat en contacte amb el seu pare i viatjarà pròximament fins al Regne Unit per visitar-lo.

ARXIVAT A:
CàncerMonarquiaRegne Unit
Anar al contingut