Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La versió d'Enric i Meghan en una sèrie afegeix més tensió a la família reial britànica

Les acusacions de racisme tornen a planar sobre la monarquia; una ajudant de la reina ha dimitit per fer preguntes ofensives a una convidada negra 

Arola Cumeras i BantulàActualitzat

"Quan hi ha tant en joc, no és millor sentir la nostra versió de la història?" És una de les frases que pronuncia Meghan, duquessa de Sussex, al tràiler de la nova sèrie de Netflix que està previst que s'estreni la setmana vinent.

Enric i Meghan tornen a posar el focus contra la casa reial britànica i apunten directament als hereus del tron, Guillem i Caterina. A la sèrie, hi exposen la seva relació i relaten el tracte que han rebut.

"Vaig haver de fer tot el possible per protegir la meva família", afirma Enric en un altre fragment.

La sèrie es diu "Harry & Meghan" i tindrà sis episodis. Un dels eslògans que porta associat és "Hear it from us", que es pot traduir per "Escolta la nostra versió".

La producció pot tensar encara més la corda amb els prínceps de Gal·les, Guillem i Caterina, i també amb el rei Carles III i la reina consort, Camil·la. 

 

La història arrenca amb l'etapa d'enamorament i prometatge. I arriba fins al distanciament amb la família i l'abandonament dels rols que tenien dins la institució. Hi participen amics i familiars i també analitzen la relació amb la premsa.

Els ducs de Sussex es van traslladar a Califòrnia, als Estats Units, el gener del 2020 i asseguren que són econòmicament independents. Van fundar la productora Archewell Production, que està associada a Netflix.  Ara treballen en una sèrie documental anomenada "Heart of Invictus".

L'avançament de la sèrie s'ha desvelat poques hores després d'un nou episodi de racisme a Buckingham, un de semblant als que Meghan Markle ha denunciat en diverses ocasions.

Les dues parelles, molt distanciades

La relació entre els germans, Guillem i Enric, no passa per un bon moment. De fet, segons els experts reials, encara és més distant que mai.

En tot cas, el tràiler de la sèrie s'ha llançat justament mentre els prínceps de Gal·les, Guillem i Caterina, eren de viatge oficial als Estats Units. 

Uns han estat a Boston i els altres, a Nova York. Han estat a prop, però no s'han reunit. Andrew Morton, biògraf reial, explica: 

"Evidentment, no admetran que competeixen, però són un grup competitiu. Miren qui té més atenció mediàtica, a qui dediquen més articles. Si diuen una altra cosa, no te'ls creguis."

La premsa i els ciutadans britànics estan dividits a favor d'una parella o de l'altra, però sembla clar que les accions dels Sussex erosionen la monarquia.

Els prínceps de Gal·les, Guillem i Caterina, i els ducs de Sussex, Enric i Meghan, a l'enterrament d'Elisabet II (EP/Chris Jackson)

 

Nou episodi de racisme al palau de Buckingham

La sèrie arriba en plena polèmica racial al Regne Unit per un episodi directament vinculat a la monarquia.

Una històrica assistenta d'Elisabet II va assetjar una convidada negra demanant-li reiteradament de quin país era. Malgrat els esforços d'ella per dir-li que era nascuda al Regne Unit va insistir sobre els seus orígens. 

L'assistenta és Lady Susan Hussey, de 83 anys i padrina del príncep Guillem. "De quina part de l'Àfrica ets?" o " D'on ve la teva gent?", li repetia Hussey a Ngozi Fulani, una anglesa que treballa com a defensora dels supervivents de l'abús domèstic.

El palau de Buckingham s'ha disculpat i ho ha qualificat d'inacceptable. Hussey va dimitir poques hores després de fer-se pública la conversa.

Probablement, va ser la dama de companyia més propera que va tenir la reina Elisabet II. La va acompanyar en episodis clau, com el naixement del príncep Andreu el 1960, i va ser l'única persona al seu costat durant els confinaments vinculats a la covid. 

Amb la nova reina, Hussey va mantenir un rol rellevant. Va ser-ne assistent personal, després que Camil·la trenqués amb l'antic protocol i acabés amb les dames de companyia

Aquest nou capítol de racisme arriba un any i mig després que Enric i Meghan asseguressin que un integrant de la mateixa família reial havia fet comentaris ofensius sobre el seu fill Archie. 

 

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne Unit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut