Treballadors d'un geriàtric de Lleida s'autoconfinen amb els avis contra el coronavirus

Aquesta mesura s'ha pres per evitar les entrades i sortides de personal al centre i que entri algú amb Covid-19
Treballadors d'un geriàtric de Lleida s'autoconfinen amb els avis contra el coronavirus

Treballadors d'un geriàtric de Lleida s'autoconfinen amb els avis contra el coronavirus

Aquesta mesura s'ha pres per evitar les entrades i sortides de personal al centre i que entri algú amb Covid-19
Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Imatge del Centre Geriàtric de Lleida (ACN/Salvador)

El Centre Geriàtric de Lleida s'ha blindat contra el coronavirus i des de diumenge 24 treballadors estan tancats permanentment amb els 90 usuaris que hi viuen.

La directora del centre, Carol Mitjana, ha confirmat que aquesta mesura "taxativa" s'ha pres per evitar les entrades i sortides de personal al centre i no haver de patir constantment per si algú és portador del virus Covid-19.

 

Protocol després de l'estat d'alarma

La directora del centre ha afegit que divendres més de la meitat de l'equip va prendre la decisió de quedar-se a viure a la residència, mentre una vintena més de treballadors estan confinats a casa seva per si convé rellevar algú. De moment, no tenen cap cas positiu ni tampoc cap resident amb símptomes o aïllat.
           
Carol Mitjana ha explicat que quan es va decretar l'estat d'alarma ja van prendre totes les precaucions possibles i ella mateixa va ser la primera de confinar-se al centre.

Es va establir un protocol de seguretat molt "exhaustiu" i van canviar el funcionament dels torns, que van passar a ser de 3 dies seguits i 11 hores de durada.

Així mateix, tot l'equip tècnic va passar a ser equip de reforç per als auxiliars. D'aquesta manera, durant tres dies entraven les mateixes persones a la residència i es va extremar la precaució.

La decisió d'autoconfinar-se es va prendre a mesura que els dies passaven i la propagació del Covid-19 també es feia més extensiva a moltes residències de gent de la tercera edat.

 

Tot l'equip confinat al centre

Diumenge, tot l'equip va anar al centre amb la maleta i ara viuen en una sala que s'ha adequat per dormir-hi. Només hi ha una persona que accedeix al centre cada dia per la bugaderia i amb totes les mesures de seguretat pertinents.

Mitjana explica que ara el personal ha passat a "fer de tot i a ser un sol equip", fent tasques diverses com fregar o atendre els usuaris.

"Hem fet unió i força entre tots."

Els treballadors, encara que confinats, treballen amb el mateix protocol de seguretat, que inclou la mascareta, els guants i el gel. Tot plegat, però, sense entrar i sortir del centre.

Mitjana assegura que no té constància que cap altra residència de la zona hagi adoptat una mesura tan dràstica i ha volgut agrair als treballadors la seva predisposició, ja que ha estat una "iniciativa pròpia".

Finalment, també ha destacat que usuaris i famílies estan molt "agraïts" i col·laboren amb la situació "fent pinya". El contacte amb l'exterior es manté diàriament mitjançant trucades i enviament d'informació a través del mòbil.

 

Gent gran morta abandonada pel coronavirus

Aquest mateix dilluns a la Comunitat de Madrid, l'exèrcit va trobar, en residències per a gent gran, ancians morts al llit, fet que la ministra de Defensa, Margarita Robles, va advertir que no tolerarien en plena pandèmia de la Covid-19.

 

 

         

ARXIVAT A:
Coronavirus