Punt de l'AP7 on es veu l'autopista tallada en sentit nord
Punt de l'AP7 on es veu l'autopista tallada en sentit nord

Els transportistes catalans carreguen contra França per la "passivitat" contra els bloquejos dels agricultors

Actualitzat

ACN Barcelona - L'Associació General d'Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC) ha carregat contra les autoritats franceses per la "passivitat" mostrada contra els bloquejos dels agricultors, engegades a finals de la setmana passada. En un comunicat, el col·lectiu sosté que l'actuació ha estat "gairebé inexistent" i recorda que els tractats de la Unió Europea recullen "la lliure circulació de persones, béns i mercaderies per tot el territori" i aquestes protestes "suposen un dur atac" aquesta doctrina. Una queixa que han fet pública davant noves mobilitzacions i que qualifiquen com a "dilluns negre". L'AGTC xifra que les pèrdues es podrien enfilar fins als 10 milions d'euros.

L'associació recorda que el 40% de la flota espanyola està dedicada al transport internacional, és a dir, 26.000 empreses i més de 130.000 camions, dels quals en més d'un 90% han de transitar obligatòriament per territori francès. L'AGTC calcula que a diari travessen la frontera 11.000 camions per la Jonquera i uns 10.000 per Irun, al País Basc.

L'organització assenyala que se senten "ostatges" dels agricultors francesos i que els utilitzen per incrementar la pressió als governs. També apunta que les afectacions arriben als accessos a polígons industrials i logístics, refineries, aeroports, estacions de trens i centrals nuclears.

Anar al contingut