Els líders de CCOO i UGT amb Zapatero en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Els líders de CCOO i UGT amb Zapatero en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

Els sindicats de la funció pública portaran als jutjats la baixada de sou dels funcionaris

Els sindicats de la funció pública UGT, CCOO i CSI-CSIF han anunciat que portaran davant la justícia la retallada salarial que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero pretén aplicar als funcionaris de l'Estat. El president del govern espanyol va anunciar al Congrés que rebaixaria aquest 2010 el sou dels funcionaris un 5% de mitjana i el congelaria el 2011, una acció inclosa en el paquet de mesures que va presentar amb l'objectiu d'accelerar la reducció del dèficit. Els sindicats ja van mostrar de forma immediata el seu desacord amb la mesura i, de fet, van anunciar una vaga del sector públic el 8 de juny.

Actualitzat
Els dirigents dels Serveis Públics i per a la Ciutadania de la UGT, Julio Lacuerda, i de CCOO, Enrique Fossoul, asseguren que el decret llei que preveu aprovar el govern de Zapatero es pot portar als tribunals perquè entenen que vulnera l'acord de negociació col·lectiva de la funció pública 2010-2012 i el capítol 1 dels pressupostos generals. 

Segons ha explicat Lacuerda, la UGT ha comprovat amb diversos juristes que hi ha "raons substancioses" per portar als tribunals aquesta mesura, que, ha dit, podria ser inconstitucional perquè pretén, segons el sindicat, que la baixada sigui retroactiva, cosa que no està prevista en l'ordenament jurídic i seria la primera vegada que es produeix.

Anar al contingut