Barcelona

Els salaris dels treballadors públics de Catalunya s'apujaran un 1,95%

Almenys s'apujarà un 1,75% a tots els treballadors i encara queda un 0,2% que falta concretar

Actualitzat

El govern català i els sindicats han tancat un acord per apujar els sous dels funcionaris aquest any. L'augment a les nòmines serà d'un 1,75% amb caràcter retroactiu. A més, han pactat un 0,2 per cent addicional que encara no han concretat ni a qui i ni com s'aplicarà. Això ho tractaran en pròximes negociacions. 

D'aquí a poques setmanes es farà el decret per poder-lo aplicar tan aviat com sigui possible, i s'espera que ja es pugui notar a les properes nòmines.

Comissions Obreres i UGT han firmat l'acord, però el sindicat IAC, majoritari de la funció pública, no l'ha subscrit. La mesa de la funció pública també ha acordat que es cobri el 100% de les baixes per malaltia des del primer dia

El punt que ara queda pendent és el de la recuperació d'una part de la paga doble del 2013. No hi ha cap data prevista per al seu retorn perquè avui no s'ha tocat el tema, però totes dues parts confirmen que hi ha bona voluntat per tirar endavant un calendari. És una demanda dels sindicats per a la qual ja s'havia arribat a un acord fa més d'un any, però no s'ha aplicat, segons el departament d'Administració Pública, perquè hi ha un impediment legal com a conseqüència de la regla de despesa. 

 

Mentre es feia la reunió d'aquest dimarts, els sindicats s'han concentrat a les portes del Departament de Treball.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut