Barcelona

Els quiosquers denuncien una distribuïdora de premsa pel "tall discriminat" del servei i anuncien noves accions

El conflicte entre els quiosquers i les distribuïdores de premsa continua. Aquest diumenge, molts quioscos de Barcelona no han aixecat les persianes perquè no tenien premsa per vendre o en solidaritat amb els venedors a qui les distribuïdores no els hi han servit gènere. L'Associació Professional de Venedors de Premsa de Barcelona i Província ha presentat una denúncia col·lectiva contra una de les distribuïdores i n'anuncia accions jurídiques "civils i penals" contra les quatre que serveixen a Barcelona.

Actualitzat
L'Associació Professional de Venedors de Premsa de Barcelona i Província ha presentat una denúncia col·lectiva contra la distribuïdora Logística de Medios pel "tall discriminat del servei a alguns punts de venda aprofitant la seva posició d'absolut domini", ha denunciat Miquel Gutiérrez, vicepresident de la junta directiva de l'associació de venedors de premsa.

Després de presentar la denúncia, els representants dels venedors de premsa, acompanyats d'altres quiosquers, s'han dirigit a la desfilada dels Tres Tombs, on han regalat diaris i han repartit octavilles per explicar la seva situació.

"Els quiosquers, en perill d'extinció"

El conflicte entre els quiosquers i les distribuïdores ja fa setmanes que dura. Els venedors denuncien que les quatre empreses que realitzen la distribució de diaris a la demarcació de Barcelona els han imposat unes càrregues econòmiques per portar el producte fins als punts de venda amb independència dels exemplars que venen, malgrat l'existència d'una llei de 1972 que prohibeix aquest pagament.

A això s'ha afegit la disminució del marge de beneficis que algunes distribuïdores estan imposant a alguns venedors. El resultat de tot plegat, segons ha denunciat el president de l'Associació Professional de Venedors de Premsa, Pere Collado, és que les vendes que realitzen no compensen els pagaments als quals han de respondre i molts quioscos s'han vist obligats a tancar. "Els quiosquers estan en perill d'extinció", ha alertat Collado.

Noves accions

A banda de la denúncia presentada aquest diumenge contra la distribuïdora Logística de Medios, des de l'associació de venedors han avançat d'altres accions jurídiques, "tant civils com penals i contra les quatre distribuïdores".
Anar al contingut