Un avió d'Air Nostrum arribant a l'aeroport d'Andorra-la Seu (ACN/Marta Lluvich)

Els pilots convoquen una vaga indefinida diària a Air Nostrum

Air Nostrum opera alguns trajectes a la península des de Barcelona i uneix Lleida-Alguaire i Reus amb Palma, i Madrid amb la Seu d'Urgell

Actualitzat

El sindicat de pilots Sepla ha anunciat una vaga indefinida diària a totes les bases i centres de treball d'Iberia Regional Air Nostrum. La vaga, que ja es feia de dilluns a divendres, s'ha ampliat també al cap de setmana davant del que el sindicat qualifica d'"actitud obstruccionista" de l'empresa.

Per a les persones que es vegin afectades, la companyia permet canviar vols "a la mateixa ruta o en una altra que estigui a una distància màxima de fins a 250 km de distància, i per volar fins al 30 de juny de 2023", si s'han comprat directament. Si el vol s'ha contractat a través d'una agència, seran ells els encarregats de buscar alternatives.

Des de Barcelona, Air Nostrum opera alguns trajectes a la Península, i ofereix vols com els que uneixen Lleida-Alguaire i Reus amb Palma i Madrid-La Seu d'Urgell.


Contra els serveis mínims

Sepla també ha criticat l'aplicació dels serveis mínims decretats pel Ministeri de Transports, "inèdita en la majoria de països a Europa" i que considera abusius, perquè a la pràctica deixa sense efecte la protesta dels treballadors i cronifica el conflicte.

El sindicat parla de "desnaturalització del dret a vaga" i diu que l'actitud del ministeri "perjudica treballadors i passatgers generant més incertesa i cronificant un conflicte laboral que s'hauria de resoldre amb més rapidesa".

L'empresa vol una mediació

Per la seva banda, Air Nostrum ha lamentat que Sepla no accepta un arbitratge extern que consideren que seria "una bona alternativa per buscar un acord que acabi amb unes aturades que ocasionen un greu perjudici als passatgers".

L'oferta de l'empresa és un augment salarial acumulat en els pròxims tres anys del 13% consolidat i un 3% més no consolidat basant-se en objectius per als segons pilots, que en total podria arribar a un 16%.

L'aerolínia assegura que també ha posat damunt la taula un increment salarial del 10% consolidat per als comandants amb un 3% no consolidat.

ARXIVAT A:
AeroportsDrets laborals
Anar al contingut