Madrid

Els partits espanyols critiquen que Zapatero no hagi anunciat cap mesura nova

El Partit Popular creu que Zapatero està esgotat i només soluciona els problemes del PSOE amb el PSC; el PP també ha evidenciat la falta de mesures anunciades per Zapatero aquest matí, un fet que també han destacat, preocupats, des del Partit Nacionalista Basc i Coalició Canària. IU afirma que Zapatero s'ha passat a l'altra banda, a la dreta.

Actualitzat
Les reaccions al discurs d'obertura del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no s'han fet esperar. La portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Soraya Sáenz de Santamaría, considera que la primera intervenció del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en el Debat de Política General ha evidenciat que està "esgotat". Tant, que "ha venut els seus propis fracassos com a èxits", posant com a exemple la llei d'economia sostenible o el control del dèficit públic, entre d'altres. En aquest sentit, Santamaría ha assegurat que Zapatero està "molt allunyat de la realitat" i ha criticat que no hagi estat capaç d'anunciar "cap mesura o alternativa que doni seguretat als ciutadans". A més, la portaveu popular al Congrés ha acusat el cap de l'executiu espanyol d'anteposar els "problemes interns" entre el PSOE i el PSC per la sentència de l'Estatut a la recuperació econòmica.

En la mateixa línia que el principal grup de l'oposició s'hi han manifestat el Partit Nacionalista Basc i Coalició Canària. Des del PNB, Josu Erkoreka ha expressat la seva "enorme decepció" per la falta d'anuncis del president i ha advertit a Zapatero que haurà de fer un gran esforç aquesta tarda si vol convèncer el PNB perquè doni suport al seu programa de "contrareformes". El PNB també ha retret a Zapatero que faci una "descripció irreconeixible" de la realitat del país. Per la seva banda, la portaveu de Coalició Canària al Congrés dels Diputats, Ana Oramas, s'ha mostrat sorpresa i preocupada després que José Luis Rodríguez Zapatero no ha anunciat cap mesura en la seva primera intervenció al debat.

IU considera que Zapatero s'ha passat a la dreta


Ben diferent ha estat la percepció del diputat d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares, que ha assegurat que, amb el seu discurs d'obertura, el president Zapatero ha confirmat el seu pas a "l'altra banda", a la dreta. Segons el diputat d'IU, José Luis Rodríguez Zapatero "ha assumit el programa de la dreta" perquè demana "sang, suor i llàgrimes" als treballadors i en canvi ofereix "més beneficis" als empresaris.

Anar al contingut