Bangkok

Els nens de Tailàndia surten de l'hospital i parlen del "miracle" del rescat

Els menors, que van passar més de dues setmanes atrapats en un cova, van excavar per buscar una sortida abans que els localitzessin

RedaccióActualitzat

Els 12 nens i l'entrenador rescatats després de passar més de dues setmanes atrapats en una cova a Tailàndia han sortit de l'hospital. El grup s'ha recuperat a l'hospital de Prachanukroh de Chiang Rai, després del rescat en diverses tandes, entre el 8 i el 10 de juliol.

Els menors, d'entre 11 i 16 anys, i l'entrenador de futbol, de 26, han recuperat entre 2 i 3 quilos durant l'estada a l'hospital, on el seu estat de salut ha millorat considerablement. Alguns van agafar pneumònia durant els dies que van estar a la cavitat Tham Luang.

Els nens han definit com "un miracle" el moment en què els equips de rescat els van localitzar a la cova. Hi van quedar atrapats enmig d'una excursió, el 23 de juny, arran d'una tempesta que va negar el camí de sortida.
 


Els primers a sortir de l'hospital han comparegut en una roda de premsa, on se'ls han fet preguntes que tenien el vistiplau de l'equip de psicòlegs que els atén.

Entre altres coses, han revelat que, abans que els trobessin, van excavar per poder sortir de la caverna i que havien avançat "tres o quatre metres". 

Els psicòlegs han considerat que ja tenen la força mental i física per tornar a casa i fer vida normal. Els metges els han recomanat que evitin ser al centre dels mitjans de comunicació.

Notícia relacionada: Els nens de Tailàndia parlen per primer cop: recuperats, amb força i molt agraïts

Submarinistes britànics van ser els primers a localitzar els menors i el monitor, que van passar nou dies perduts i sense menjar ni llum. Els van trobar a quatre quilòmetres de l'entrada de la cova.

El dia 8 van rescatar quatre menors, l'endemà, quatre més, i el dia 10, els cinc restants Els nens van sortir sedats i en camilles, per un camí encara amb trams inundats. Més de mil persones van integrar els equips de cerca i rescat.

La dificultat i els enormes riscos del camí es va evidenciar amb la mort d'un submarinista retirat que treballava en el rescat.

ARXIVAT A:
Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut