El parc de la Ciutadella, blindat
El parc de la Ciutadella, blindat, durant el ple del 10 d'octubre
Barcelona

Màxima expectació per la compareixença de Puigdemont en un Parlament blindat

Els Mossos tanquen els accessos al parc de la Ciutadella, l'ANC i Òmnium traslladen la concentració al passeig de Lluís Companys i es bat el rècord de periodistes acreditats, amb un miler de mitjans de 126 països

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que el parc de la Ciutadella de Barcelona, on hi ha la seu del Parlament, s'ha tancat al públic durant tot el dia "per motius de seguretat" en previsió de les mobilitzacions de partidaris i detractors de la declaració d'independència.

Els Mossos d'Esquadra només n'autoritzen l'accés a les persones relacionades amb l'activitat parlamentària, com diputats, personal de la cambra i mitjans de comunicació, o d'aquelles que puguin justificar que necessiten accedir al recinte, com per exemple per al subministrament de serveis al Parlament.

 

Rècord de periodistes acreditats

Precisament, el Parlament ha batut el rècord de periodistes acreditats, amb un miler de professionals de mitjans de 126 països, pendents de la sessió d'aquest dimarts. Aquesta xifra depassa de molt els rècords anteriors, d'uns 300 periodistes, que es van acreditar específicament per cobrir la votació de la proposta de resolució independentista del 9N del 2015, o el debat de la ILP que va prohibir els toros.

 

Institut tancat, escola a mitja màquina i l'accés al zoo, parcialment bloquejat

L'IES Verdaguer, proper al Parlament i dins del parc, ha tancat les portes durant tot el dia mentre que l'Escola Parc de la Ciutadella ha obert al matí amb molts pocs alumnes i, al migdia, la direcció ha demanat als pares que els anessin a buscar. I és que la majoria dels pares han optat per no portar els alumnes a l'escolar, segons el Consorci d'Educació de Barcelona.

L'accés al zoo, en canvi, només s'ha obert a través del carrer Wellington i les taquilles, de manera excepcional, tancaran portes a les quatre de la tarda.

Els Mossos justifiquen el tancament de la Ciutadella per motius de seguretat després que, durant la manifestació del 8-O a favor de la unitat d'Espanya, un grup de persones van trencar una porta d'accés a la Ciutadella i els que van arribar fins al Parlament van llançar ous i diversos objectes a la façana.

Des de primera hora del matí hi ha diverses furgonetes policials davant de les entrades del parc i al costat de l'edifici del Parlament.

 

Concentració al passeig Lluís Companys

L'ANC i Òmnium, que inicialment havien convocat els ciutadans a concentrar-se davant el Parlament, han canviat l'escenari i han demanat que es vagi al passeig de Lluís Companys, davant del parc de la Ciutadella, just a l'hora que comenci a parlar Puigdemont.

Abans, però, desenes de persones ja s'han començat a concentrar davant del parc de la Ciutadella convocats per diversos col·lectius: els estudiants, Unió de Pagesos, la Coordinadora Obrera Sindical, o per defensors de la unitat d'Espanya.

Paral·lelament, Ciutadans, el PSC i el PPC ja han demanat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que es garanteixi la seguretat dels diputats en l'accés i la sortida al ple d'aquesta tarda.

A les sis de la tarda, compareixerà el president de la Generalitat davant el ple per traslladar els resultats de la jornada de l'1-O, amb una possible declaració unilateral d'independència de Catalunya a sobre de la taula. La incògnita és quin serà exactament el format que triarà.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut