Barcelona

Agressions, enfrontaments i mobiliari urbà trencat el 8-O a Barcelona

Els Mossos intervenen en diversos incidents protagonitzats per manifestants

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir en diversos incidents protagonitzats per algunes de les persones que han assistit aquest diumenge a la manifestació de Barcelona a favor de la unitat d'Espanya.

Entre quarts de dotze del migdia i quarts de set de la tarda hi ha hagut agressions, enfrontaments i alguns manifestants han trencat mobiliari urbà. Amb tot, no s'ha fet cap detenció, segons la policia catalana.

Cap a la una del migdia, alguns concentrats han trencat la porta d'accés al Parc de la Ciutadella de l'avinguda del Marquès de l'Argentera per arribar al Parlament, on els Mossos han establert un cordó policial per protegir l'edifici del llançament d'objectes. Arran d'això, diversos agents han estat increpats i insultats.

Al llarg de la manifestació, que ha començat a les 12 del migdia, els periodistes de TV3 han tingut dificultats per informar amb condicions a causa dels crits i insults que han rebut.

 


També s'han viscut moments de tensió cap a dos quarts de dues de la tarda davant la botiga d'Apple de Passeig de Gràcia, on s'ha registrat un petit incendi. Fins al lloc s'hi han desplaçat els Bombers de Barcelona, que en un primer moment no han pogut actuar per apagar-lo perquè alguns dels concentrats no els han permès accedir-hi i els han increpat i insultat.

 

 


 

En molts punts de la ciutat, els Mossos han estat increpats, rodejats i, en algun cas, els agents han hagut de demanar reforços davant de l'agressivitat dels manifestants. Poc després, a les 13.52, un vehicle dels Mossos d'Esquadra que era a la Rambla a l'altura del Liceu ha estat envoltat i increpat per desenes de persones. Els dos agents que anaven en aquest cotxe s'han refugiat en un establiment fins que agents de la Guàrdia Urbana i de l'Àrea Regional de Recursos Operatius els han anat a ajudar.

Cap a les dues del migdia, un miler de persones s'han concentrat davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de plaça Espanya i han increpat diversos agents.

A un quart de tres de la tarda, també hi ha hagut moments de tensió davant del Palau de la Generalitat, on un grup de persones han escridassat el cordó policial que protegia l'edifici.

 

Hi ha hagut també algunes baralles que han acabat amb lesionats de caràcter lleu. Per exemple, un fotògraf amateur ha estat estomacat per un grup de persones que l'han perseguit. El fotògraf ha patit diverses contusions i té un trau al cap.

 

 


 

 

Anar al contingut