Els faristols electrònics, nou mètode de l'Església per recollir almoina amb targeta
Els faristols electrònics es converteixen en un nou mètode de pagament

Els faristols electrònics, nou mètode de l'Església per recollir almoina amb targeta

Tarragona i Terrassa són les primeres diòcesis de Catalunya a incorporar el nou sistema

Actualitzat

Diverses parròquies de Catalunya, com les situades a Tarragona i Terrassa, han instal·lat faristols electrònics per modernitzar la manera de fer les donacions.

En el cas de Tarragona, s'han instal·lat dues màquines electròniques que permetran fer un pagament mínim de 2 euros fins a un màxim de 15, fet que ajudarà a reduir la quantitat de moneda que reben les parròquies.

Tot i això, la normativa europea fixa un màxim de pagament, però esperen que canviï i que l'import pugui arribar als 50 euros d'aquí a poc temps. D'aquesta manera, el nou sistema suposa oferir més transparència i comoditat a l'hora de recollir l'almoina.

 

 

Els visitants han rebut la novetat amb opinions diferents:

"No li veig cap pega, des del moment que el pagament en targeta és tan vàlid com la moneda i bitllets, és una manera més. No entenc per què no l'han d'incorporar."

 

D'altres pensen que és un sistema que suposa una certa distància:

 

"Ho trobo massa fred, el sentiment és el que és, tant si és per un donatiu o per altres circumstàncies. Tu no ho sents, ho treus i ho dones."

 

Els faristols electrònics s'han incorporat a catorze bisbats de tot l'estat. A Tarragona, hi ha de moment quatre parròquies interessades a instal·lar el nou mètode de pagament.

 

ARXIVAT A:
Església
Anar al contingut