El forat ocupa dues habitacions de l'edifici afectat
El forat ocupa dues habitacions de l'edifici afectat
Badalona

L'edifici de Badalona es demolirà dimarts i els veïns no hi podran entrar a recuperar res

El mal estat de l'edifici desaconsella que ningú, ni tan sols els bombers, pugui entrar als pisos afectats a recollir pertinences

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Badalona ha anunciat que els experts que han estudiat l'estat de l'edifici del barri de la Salut que es va desallotjar dilluns han decidit, de manera unànime, que cal tirar a terra el bloc. Segons Álex Pastor, la seguretat dels veïns és el que ha fet decidir ordenar l'enderrocament del bloc de sis plantes, situat al número 16 del passatge de la Torre:

"Ara mateix el que estem fent és veure com s'articula aquest enderroc. Ara mateix estem mirant quan i de quina manera es farà, però evidentment la decisió és unànime i, per la seguretat dels veïns i veïnes no queda una altra que enderrocar aquest edifici".

La previsió és que la demolició sigui dimarts. Dilluns es faran els treballs previs com els talls de línies elèctriques, segons Rubén Guijarro, regidor Urbanisme. Les obres, que encara no està clar com es faran, costaran entre 350.000 i 450.000 euros. Un cost que inicialment assumirà l'ajuntament.

Els experts han descartat la demolició amb explosius. Es farà amb una "tècnica manual".

 

Ajudes a les famílies

De moment, segons Pastor, l'ajuntament ha habilitat ajudes i atenció per a les famílies afectades, totes amb pocs recursos econòmics. Bona part dels que no puguin tornar a casa quedaran en una situació d'extrema vulnerabilitat social.
 


Després de reunir-se amb tècnics municipals i representants dels Bombers de la Generalitat i la Policia Local de Badalona, Pastor ha explicat que han treballat per provar de salvar l'edifici i que l'enderrocament és una "decisió unànime" a pesar que l'última paraula és del consistori.

L'Ajuntament de Badalona vol que l'edifici sigui enderrocat amb la màxima urgència, probablement abans de tres dies. L'afectació és molt greu i els tècnics municipals consideren que si no s'actua de pressa el bloc es pot enfonsar sol en qualsevol moment. La quarantena de veïns que hi vivien no podran entrar-hi per recuperar res.

Els habitants dels edificis contingus podran tornar a casa quan no hi hagi cap risc.

 

L'edifici va ser desallotjat dilluns per risc que d'enderrocament, i divendres 14 finques més del voltant van ser desallotjades pel mateix motiu. Hi ha 105 persones desallotjades, entre veïns de l'immoble afectat i d'altres de contigus.

El mal estat de l'edifici desaconsella que ningú, ni tan sols els bombers, pugui entrar als pisos afectats a recollir les pertinences dels veïns desallotjats. Recordem que dilluns aquestes famílies van haver de sortir a correcuita sense poder agafar res més que les coses més imprescindibles.

Els veïns dels edificis contigus podran tornar als seus pisos una vegada s'hagi enderrocat el bloc afectat. 
 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut