Els diputats de la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'Article 155, reunits aquest dimarts al Parlament (ACN)
Els diputats de la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155, reunits aquest dimarts al Parlament (ACN)

Els exconsellers empresonats, citats el dia 22 al Parlament per la comissió del 155

Actualitzat

El Parlament ha citat Junqueras, Turull, Romeva, Forn, Rull i Bassa dimarts 22 de gener. Els crida a declarar com a testimonis en la comissió d'investigació del 155.

La compareixença presencial dependrà que els concedeixin el permís judicial per assistir-hi.

 A més, la comissió també ha citat a comparèixer l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont; els exconsellers a l'estranger; la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i exdiputats en l'anterior legislatura, però les seves compareixences encara no tenen data.

Tampoc en tenen les del president del govern espanyol, Pedro Sánchez; el seu antecessor, Mariano Rajoy; exministres, i els líders de tots els partits.

Aquesta comissió es va constituir el novembre passat per analitzar la legalitat del 155 i si se'n podrien derivar responsabilitats, incloent-hi de penals. Ciutadans va decidir no participar-hi.

ARXIVAT A:
Article 155Josep RullJordi TurullDolors BassaRaül RomevaJoaquim FornOriol JunquerasProcés català
Anar al contingut