Els EUA retirarà el visat als estrangers si han de fer els estudis online per la Covid
Universitats com la de Harvard estan atrapades en un futur incert (Wikipedia)

Els Estats Units retirarà el visat als universitaris estrangers si han d'estudiar online

Segons una nova directiva del Departament d'Immigració, els estudiants hauran de tornar al seu país si la seva Universitat no ofereix classes presencials a partir de la tardor

RedaccióActualitzat

L'impacte de la Covid-19 als Estats Units afectarà directament centenars de milers d'estrangers que estudien en aquest país. Moltes universitats hauran de fer el pròxim curs online. I, si és així, els estudiants estrangers matriculats hauran de canviar de centre o tornar a casa. És el cas de molts centres de prestigi, com la Universitat de Harvard. Són noves restriccions de visats als immigrants del president Trump.

Es tracta d'una nova directiva que afegeix molta incertesa a un futur ja molt poc concret. Moltes universitats estan encara tancant la seva planificació. Algunes oferiran classes presencials i online simultàniament, però això podria canviar a mig semestre si la pandèmia es complica encara més.

Als Estats Units hi ha més d'un milió d'estudiants estrangers, molts dels quals paguen quantitats molt altes per la matrícula en una Universitat americana. Grups que es dediquen a temes migratoris denuncien que l'administració Trump està aprofitant la pandèmia per reduir les entrades legals al país.

 


Un futur condicionat a la marxa de la pandèmia
 

Els EUA retirarà el visat als estrangers si han de fer els estudis online per la Covid
La Universitat George Mason en obres

 

A la Universitat pública George Mason es treballa perquè el campus estigui a punt per a la represa del curs a l'agost. Però els seus 40.000 estudiants encara no saben del cert si el trepitjaran. El màxim que garanteix el rector és que faran alguna classe presencial, i la resta, la majoria, seguiran online.

Com tants altres, Adanna Newby, estudiant de Treball Social, es pregunta si té sentit pagar 40.000 dòlars entre matrícula i residència per estar-se tot el curs davant l'ordinador. Diu que "la situació és molt frustrant i molts dels meus amics han decidit que no vindran el primer semestre i s'esperaran per veure què passa amb el segon."

La crisi econòmica ha deixat una part d'estudiants sense les feines amb què es pagaven la carrera, o amb menys ajuda de casa. Han de seguir tornant el deute d'anys anteriors i ja no els arriba per a la nova matrícula. Per als més humils, el somni de graduar-se s'estronca.
 

Els EUA retirarà el visat als estrangers si han de fer els estudis online per la Covid
Trump també fa una política contra la immigració a les universitats (Reuters/Carlos Barria)


La pitjor crisi de la història de les universitats nord-americanes

La Covid ha posat molts universitaris contra les cordes i, com que són ells els que sobretot financen les universitats, aquestes viuen la pitjor crisi de la seva història. Els apugen les despeses d'infraestructures per la pandèmia i els cauen les matriculacions, les donacions o els negocis que eren els dormitoris, els campus d'estiu o els estudiants estrangers, que troben la frontera tancada.

Com la resta de professors a Georgetown i de la majoria de facultats, Laia Balcells tindrà l'opció de fer classes presencials o online. Fa una valoració negativa dels obstacles als estudiants estrangers.

"Això no ajudarà les universitats nord-americanes perquè el missatge que donaran al món será molt negatiu. Això desincentivarà la gent que volia venir. Serà un cop molt dur perquè s'han alimentat del talent estranger per convertir-se en universitats tan bones i tan riques"


Altres universitats, com la més gran de Califòrnia, ja han anunciat que no reobriran el campus almenys fins al 2021. I davant, l'explosió descontrolada de contagis al país; cada cop són més els que veuen una quimera reobrir amb seguretat.
 

Els EUA retirarà el visat als estrangers si han de fer els estudis online per la Covid
Estudiants caminant pel campus de la Universitat de Califòrnia, a Los Angeles (Reuters/Lucy NIcholson)

 

Més de 3 milions de contagis!

Aquesta directiva impulsada per Donald Trump que afecta els estudiants estrangers coincideix amb un moment de repunt dràstic dels contagis per coronavirus als Estats Units. Les xifres són esfereïdores: més de 3 milions de contagis i 133.000 morts.

El cap de malalties infeccioses dels Estats Units, Anthony Stephen Fauci, alerta que, de fet, no s'ha aconseguit ni tan sols superar la primera onada de la Covid-19, a diferència d'Europa:

"A l'última setmana i mitja gairebé hem duplicat la xifra de casos. Per tant, encara estem empantanegats en la primera onada. El que passa ara no es pot considerar una nova onada. És un ressorgiment de les infeccions i això se superposa a la línia de contagis que ja teníem i que mai va baixar al nivell que hauríem volgut"


32 dels 50 estats han confirmat xifres més altes que la setmana anterior i s'estan batent rècords. Els més afectats són Texas, Arizona, Califòrnia i Florida. En aquest estat, malgrat que es van tancar algunes platges per la festa del 4 de juliol aquest cap de setmana, s'han confirmat 10.000 nous casos en les últimes 24 hores.

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsEducació Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut