Una infermera prepara una dosi en un punt de vacunació mòbil a Alcanar (ACN / Jordi Marsal)
Salut vol accelerar la vacunació per augmentar el percentatge de vacunats el més ràpid possible (ACN/Jordi Marsal)

Els catalans residents a l'estranger podran vacunar-se a partir d'ara a Catalunya

Cal estar inscrit al registre de residents a l'exterior i tenir la targeta sanitària per demanar hora, com la resta de ciutadans

Actualitzat

Si ets un català resident a l'exterior podràs vacunar-te a Catalunya. La Generalitat ha ampliat la vacunació a totes aquelles persones que siguin al país, però no hi visquin. Només cal que estiguin inscrits al registre de catalans a l'exterior i ho demanin a través de la web o l'aplicació La meva salut.

Aquest divendres, el Departament de Salut i el d'Acció Exterior han explicat quins són els requisits per poder-se vacunar:

  • Estar inscrit al Registre de catalans a l'exterior i haver tramitat la Targeta Sanitària Individual
  • Demanar cita a través de La Meva Salut per vacunar-se als diferents centres habilitats a Catalunya
  • Hauran de ser al país per poder-se posar la segona dosi i disposar així de la pauta completa de vacunació

La directora general de la Catalunya Exterior, Laura Costa, ha explicat que la inclusió dels catalans a l'exterior al programa de vacunació "és un acte de justícia". 

Com demanar hora per vacunar-se

Els catalans que ja estiguin inscrits al Registre i que disposin de la Targeta Sanitària Individual o bé del Codi d'Identificació Personal (CIP) poden fer-ho com la resta de ciutadans de Catalunya.

Però què passa si s'està inscrit al Registre però no es té la Targeta Sanitària ni el CIP? Cal que demanin la targeta a la web del Registre de catalans a l'exterior. Un cop demanat el document, s'enviarà el CIP per correu electrònic. Amb aquest número ja es podrà demanar cita a La Meva Salut.

ARXIVAT A:
Coronavirus Vacunes
Anar al contingut