Madrid

Els bisbes demanen que no es voti els que negocien amb terroristes ni els que defensen els matrimonis gais

La Conferència Episcopal Espanyola ha donat avui les seves recomanacions als catòlics perquè les valorin a l'hora d'anar a votar el dia 9 de març. Els bisbes recorden que no donen suport als que propugnen models de família diferents i que els terroristes no poden tenir presència política.

Actualitzat

Com acostumen a fer abans de cada convocatòria electoral, els bisbes han emès un comunicat en el qual donen alguns consells als catòlics i a tots els que "desitgin" escoltar-los. "No tots els programes són igualment compatibles amb la fe i les exigències de la vida cristiana", assegura la nota, i per això la jerarquia de l'Església espanyola explica quines pràctiques no comparteixen.

La jerarquia catòlica espanyola, reunida durant dos dies a porta tancada, fa una atenció especial en el terrorisme i es posiciona en contra de la negociació amb la banda terrorista ETA, tot i que sense esmentar-ho explícitament: "Una societat que vulgui ser lliure i justa no pot reconèixer explícitament ni implícitament una organització terrorista com a representant polític de cap sector de la població, ni pot tenir-la com a interlocutor polític".

Igualment, els bisbes també aconsellen no donar el vot a qui estigui a favor del matrimoni homosexual i, citant el papa Benet XVI, defensen "una família fundada en el matrimoni" i critiquen "altres formes d'unió que contribuiran a desestabilitzar-la, enfosquint-ne el caràcter peculiar i la insubstituïble funció social". També recorda que no comparteix les idees dels partits que aposten per l'avortament o per l'assignatura d'Educació per la Ciutadania.

La nota dels bisbes afegeix que els nacionalismes són legítims, però alerta dels riscos de manipular la veritat històrica per interessos particulars.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha declinat pronunciar-se de moment sobre aquest document dels bisbes perquè encara no l'havia pogut llegir. Tot i així, Zapatero ha considerat normal que hi hagi diferents posicionaments abans de les eleccions.

Precisament avui, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat la petició que feien diverses entitats cristianes, entre elles la fundació E-cristians i la Fundació Abat Oliva, per emprendre mesures cautelars contra l'assignatura Educació per a la Ciutadania. Aquestes organitzacions volen suprimir-la perquè consideren que pretén modelar la consciència moral i religiosa dels alumnes. La decisió de l'alt tribunal català s'ha adoptat amb el vot en contra d'un dels quatre magistrats.
Anar al contingut