L'incentiu serà més alt segons la casuística familiar (CCMA)

Els beneficiaris de l'ingrés mínim vital que trobin feina tindran un incentiu econòmic

Amb la mesura, aprovada aquest dimarts pel Consell de Ministres, el govern espanyol busca fomentar l'ocupació entre els beneficiaris de l'IMV

Actualitzat

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un incentiu per als beneficiaris de l'ingrés mínim vital (IMV) que trobin feina o que treballin més hores que ara. D'aquesta manera, el govern espanyol pretén fomentar l'ocupació en aquest col·lectiu, que de vegades rebutja feines per por de perdre ingressos, segons La Moncloa. El nou incentiu econòmic, que entrarà en vigor l'1 de gener, garanteix als beneficiaris de l'IMV que no perdran ingressos i, per tant, que els compensa treballar.

Roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimarts (EFE/Javier Lizon)

Aquest incentiu no és una prestació independent de l'IMV, sinó que és un complement que no hauran de sol·licitar i que s'aplicarà automàticament sempre que hagin trobat feina o bé que hagin millorat les seves condicions laborals. Serà més alt en el cas de persones que no tinguessin feina fins al moment i en el de famílies amb fills, famílies monoparentals i famílies amb persones discapacitades a càrrec.

Quan, ara fa 28 mesos, es va aprovar l'ingrés mínim vital, la llei ja preveia aquest complement, que fa compatible la prestació amb la feina remunerada. Segons el govern espanyol, aquest nou al·licient no tindrà cost per a les arques públiques, ja que el que es gasti en incentius s'acabarà recuperant a través de més cotitzacions a la Seguretat Social.

Aplaudiments a Pablo Iglesias el dia que el Congrés va aprovar l'ajut, el juny del 2020 (EFE/Ballesteros)

Un incentiu que permet sumar a l'IMV el salari fins a un topall

Tècnics del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions han estat durant mesos treballant en la fórmula més adient per calcular l'incentiu. A grans trets, tot el que es guanyi fins a assolir el 60% de la renda garantida se sumarà a l'IMV. A partir d'aquest 60% només s'hi afegirà un percentatge, que serà d'entre el 25 i el 40% en funció de les casuístiques familiars. Tot i així, hi haurà un topall a aquest incentiu: 1,7 vegades la renda garantida. A partir d'aquests ingressos, l'incentiu es desactivarà.

El Ministeri posarà en marxa ben aviat un simulador virtual que permetrà a les famílies beneficiàries de l'IMV valorar quin serà el seu resultat d'ingressos si accepten una proposta laboral.

 

ARXIVAT A:
PobresaGovern espanyol
Anar al contingut