Els cossos de la Khadija i la Cherive estan units per la part superior de l'abdomen (Sant Joan de Déu)

El viatge de la Khadija i la Cherive, dues bessones siameses que seran operades a Catalunya

Les dues pacients estan unides per l'abdomen i seran intervingudes en els pròxims dies a l'Hospital Sant Joan de Déu

RedaccióActualitzat

La Khadija i la Cherive són dues bessones siameses, procedents de Mauritània, que han nascut amb els cossos units per la part de l'abdomen. Aquest divendres han arribat a Catalunya i han ingressat a la unitat de cures intensives neonatals de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Allà se'ls farà una intervenció quirúrgica per separar-les, segons ha explicat l'hospital, perquè puguin tenir una vida independent i normal. Es tracta de la primera operació d'aquest tipus que hauran de fer els especialistes de Sant Joan de Déu.

Van néixer encara no fa ni tres setmanes, unides per la part superior de l'abdomen i amb un únic cordó umbilical. Entre totes dues, van pesar 5,2 quilograms.

Després de les primeres proves complementàries que se'ls va fer al seu país d'origen, la seva situació clínica és estable i respiren sense necessitat d'oxigen suplementari.

Les dues siameses que seran intervingudes a l'Hospital Sant Joan de Déu (Sant Joan de Déu)

Totes dues van haver de fer un llarg viatge des del nord-oest de l'Àfrica en un avió de l'Exèrcit de l'Aire del Ministeri de Defensa d'Espanya.


La intervenció quirúrgica, prevista per als pròxims dies, es podrà fer gràcies al programa solidari Cuida'm, de l'Hospital Sant Joan de Déu. La recuperació també es farà a la unitat de cures intensives neonatals.

Des que va néixer, el 2004, el programa Cuida'm ha tractat 395 infants de tot el món.

 

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut