Sèrbia

El verdader Dragan Dabic va morir el 1993 per trets d'un franctirador de Karadzic

El verdader Dragan Dabic, l'home la identitat del qual va suplantar l'expresident serbobosnià i criminal de guerra Radovan Karadzic fins que va ser detingut dilluns passat, va ser assassinat el 1993 a Sarajevo pels trets d'un franctirador de l'exèrcit serbobosnià, comandat pel mateix Karadzic, segons ha assegurat el seu germà. Aquesta tarda, l'advocat de Karadzic ha presentat un recurs contra l'ordre d'extradició al Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia. Un recurs presentat per guanyar temps perquè la família de Karadzic el pugui visitar, i que retardarà el seu traslladat a la Haia fins la setmana que ve.

Actualitzat
Mladen Dabic ha qualificat de "sorprenents i absolutament horribles" la revelacions sobre l'ús del nom del seu germà per part de Karadzic. "Va morir el 1993 intentant aconseguir ajuda humanitària a la plaça dels Herois", ha explicat. Els mitjans de comunicació bosnians han insistit que Karadzic es va apropiar de la identitat d'un home de la mort del qual és responsable, tot i que no està del tot clar que aquest home fos el mateix Dragan Dabic.

Per la seva banda, el Ministeri de l'Interior serbi ha assegurat que la identitat de Dragan Dabic correspon a un home realment existent i que continua viu. "Aquest home existeix, està viu, cosa que significa que es van utilitzar documents falsificats", ha assegurat el Ministeri, citat per l'emissora de ràdio privada sèrbia B-92.
Anar al contingut