Una patrulla dels Mossos d'Esquadra a les portes de la Ciutat de la Justícia
Una patrulla dels Mossos d'Esquadra a les portes de la Ciutat de la Justícia

El TSJC rebaixarà la vigilància permanent dels Mossos a tots els jutjats

A partir del 15 de maig els Mossos només mantindran la vigilància, en vigor pels CDR, als jutjats més exposats

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya rebaixarà la vigilància policial dels Mossos d'Esquadra que -des de fa 3 mesos- hi ha a tots els jutjats de Catalunya, després de patir algun atac per part de CDRs. Una mesura, diu en un comunicat, que pren malgrat que "encara no han desaparegut completament les amenaces d'assetjament que van motivar l'ordre" i la justifica al·legant que es pretén buscar una millor optimització dels recursos públics".

 

Fems abocats pels CDR a les portes dels jutjats de Figueres (ACN)

 

A partir del 15 de maig els Mossos només mantindran la vigilància permanent als jutjats més exposats. A la resta, hi seran només les tardes i nits dels dies feiners i tots els dies no laborables.

"Hem valorat l'oportunitat de rebaixar la intensitat de la vigilància policial presencial durant les hores d'obertura de les oficines judicials (de 8 hores a 15 hores en dies laborables), però mantenint el mateix disseny i l'actual dimensió dels dispositius policials (vigilància presencial) durant les restants hores i tots els dies no laborables.

La decisió s'ha pres per optimitzar recursos, ja que els sindicats de Mossos havien denunciat que la protecció extra dels jutjats els havia deixat sense efectius.

 

Interactiu relacionat: Les claus del judici del procés

ARXIVAT A:
Procés catalàCDR
Anar al contingut