El TSJC dona 48 hores al govern per justificar per què manté tancat l'oci nocturn

Els jutges desestimen la reobertura urgent que demanava la patronal Fecasarm, però es pronunciaran quan hagin escoltat les parts

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat 48 hores a la Generalitat perquè argumenti els motius per mantenir tancat l'oci nocturn i restringit l'horari de bars i restaurants. Tenint en compte que el cap de setmana queda pel mig, i que només compten els dies hàbils, el govern de Pere Aragonès té marge fins dimarts per donar les explicacions oportunes. 

EL TJSC s'ha pronunciat arran d'un recurs de la patronal de les discoteques Fecasarm.

La sala ha desestimat les mesures urgents demanades per l'oci nocturn, que reclamava una reobertura urgent sense escoltar l'administració, i es pronunciarà sobre les cautelars quan hagi escoltat totes les parts.

"És difícil, amb els mitjans, al·legacions i raonaments que s'expressen en l'actual recurs, suspendre o adoptar inclús una mesura cautelar positiva sense prèviament donar trasllat als col·litigants, per poder conèixer la necessitat i la proporcionalitat de les mesures adoptades", argumenta el TSJC.

Per això, la sala "atorga un breu termini d'al·legacions a l'administració pública demandada perquè el tribunal pugui pronunciar-se sobre la mesura cautelar de suspensió ordinària".


Les peticions de la patronal i de policies

A més de recórrer a la justícia per aconseguir la reobertura del sector, la Fecasarm ha reclamat una cinquena línia d'ajudes per compensar les pèrdues per un tancament que ha tingut petites excepcions des de l'esclat de la pandèmia.

Segons l'organització, les ajudes rebudes fins ara "cobreixen menys d'un 1% de la facturació perduda". Per això reclamen que es destinin entre 50.000 i 300.000 euros per empresa.

Un cop acabat el toc de queda a tot Catalunya, algunes de les restriccions vigents són el màxim de 10 persones en trobades socials o familiars, el 70% d'aforament en establiments o actes religiosos, i la prohibició de menjar o beure a la via pública, a més de la limitació d'horaris de bars i restaurants i el tancament de l'oci nocturn.

Des dels Mossos d'Esquadra i diverses policies locals van demanar aquest dijous reobrir l'oci nocturn per evitar botellons multitudinaris al carrer i a la platja, un fenomen que ja passava abans de la pandèmia i que ara és encara més qüestionat per la crisi sanitària.

 

ARXIVAT A:
Covid-19Judicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut