Nit de divendres sense toc de queda: encara més gent al carrer
L'espigó de la platja de la Fragata de Sitges, aquesta nit ple de gent

Nit de divendres sense toc de queda: encara més gent al carrer

A llocs com Sitges i Gràcia la policia ha intentat, sense èxit, evitar aglomeracions de gent sense mascareta ni distància de seguretat

RedaccióActualitzat

Aquesta nit de divendres a dissabte, la segona sense toc de queda, s'ha tornat a viure a diversos punts de Catalunya un nombre considerable d'aglomeracions als carrers fins ben entrada la matinada.

A Barcelona ha coincidit amb el final de les festes de Gràcia, i a llocs com Sitges, al Garraf, molta gent jove, del poble i també turistes, ha omplert el passeig i els espigons del centre.

El passeig de Sitges, aquesta matinada de divendres a dissabte ple de gent

A Sitges, a la platja de la Fragata

El principal punt de trobada ha estat el segon espigó, a la platja de la Fragata, on la gent s'hi ha començat a concentrar a dos quarts d'una, quan han tancat bars i restaurants.

Una hora després ja hi havia unes 400 persones, moltes de les quals bevien alcohol i begudes comprades als supermercat sense portar mascaretes ni mantenir distància.

L'espigó de la platja de la Fragata de Sitges, aquesta matinada de divendres a dissabte ple de gent

Cap a les 2 cinc agents dels Mossos han pujat a l'espigó per intentar convèncer els concentrats que s'estaven posant en risc de contagiar-se amb el coronavirus.

Han aconseguit que la majoria marxessin, però poc després ja hi tornaven a ser, mentre els Mossos han enviat reforços per tornar-ho a intentar.

Podeu veure el reportatge sobre la nit a Sitges en aquest vídeo:

 

Última nit de les festes de Gràcia

La situació ha estat similar al barri de Gràcia de Barcelona. Malgrat que els concerts de festa major han acabat abans de dos quarts d'una, moltíssima gent s'ha quedat a carrers i places.

Durant els concerts les places estaven tancades i vigilades per policies i personal de seguretat, però després els controls s'han desmuntat i l'accés a les places ha estat lliure.

Després s'han dedicat a desallotjar els llocs on hi havia més aglomeracions, i han aconseguit que marxessin un total de 3.500 persones, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona aquest dissabte.

La Guàrdia Urbana i els Mossos també han desallotjat unes 2.500 persones de les platges, i a dins la ciutat han dispersat unes 350 de la plaça del MACBA.

En total, doncs, més de 6.000 persones han estat desallotjades a Barcelona aquesta nit pels agents policials.

Un plaça del barri de Gràcia de Barcelona, aquesta matinada de divendres a dissabte plena de gent

L'oci nocturn torna a demanar més hores

L'aixecament del toc de queda decretat pel TSJC a la majoria de poblacions ha portat el sector de l'oci nocturn a reclamar que s'aixequi la prohibició d'obrir més enllà de dos quarts d'una, que el TSJC no ha modificat.

En un comunicat de la federació que els agrupa, la Fecarsam, asseguren que això és el que ha provocat els botellots i les aglomeracions a l'espai públic:

"Ens sembla una restricció desproporcionada i injustificada que provocarà un perjudici irreparable al sector i problemes de convivència, salut, seguretat i ordre públic."

Segons asseguren, l'única fórmula per evitar el que està passant a carrers i platges és "anar reobrint de forma progressiva l'oci nocturn" amb mesures de seguretat.

Un carrer del barri de Gràcia de Barcelona, aquesta matinada de divendres a dissabte

 

 

 

ARXIVAT A:
Toc de quedaCovid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut