Barcelona

El tripartit proposa Enric Marín com a relleu de Sáez a la CCMA

Segons informa Catalunya Ràdio, el tripartit ha proposat formalment el periodista i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona Enric Marín, com a substitut d'Albert Sàez a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Aquesta proposta ja ha generat les primeres reaccions polítiques de l'oposició. CiU ha rebutjat la proposa del tripartit acusant el govern d'actuar amb presses i sense consens. En declaracions a Catalunya Ràdio, Marín s'havia mostrat disposat a acceptar l'oferta, sempre que tingués el vistiplau del president de la Generalitat i el consens necessari entre els grups del Parlament. En aquest cas, és imprescindible el suport de CiU, perquè el nomenament s'aprova amb el suport de dos terços del Parlament. Des de la dimissió de Sáez, les seves funcions les ocupa el vicepresident del consell, Roger Loppacher.

Actualitzat
La mesa del Parlament s'ha reunit de manera extraordinària aquest dimecres per acceptar la renúncia d'Albert Sáez, que ha al·legat "motius personals" i ha acceptat el càrrec de director adjunt del diari "El Periódico de Catalunya". Des del tripartit volen cobrir la baixa com més aviat millor i per això aquest mateix dimecres han registrat la candidatura d'Enric Marín, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB des del 1978. La proposta, però, no podrà prosperar perquè CiU ja l'ha rebutjada. 

La federació nacionalista ha retret al tripartit que hagi tirat pel dret i que hagi proposat un candidat amb un perfil molt polític, que consideren massa vinculat a ERC. Des de CiU recorden que Marín va ser secretari general de Comunicació del primer tripartit i l'acusen d'haver estat el "censor major" durant l'esfondrament del Carmel, per vetar l'accés de les càmeres a l'anomenada "zona zero".

El relleu a la presidència i a la composició del consell de govern de la CCMA requereix el suport de dos terços del Parlament, és a dir, obliga a tenir el suport de CiU que, juntament amb el PPC, ara té majoria al consell de govern de la CCMA (hi ha cinc membres proposats per CiU, entre els quals Loppacher, i un altre pel PPC).

Enric Marín és catedràtic i ja va ser membre del consell d'administració de BTV i de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Durant el primer govern tripartit es va fer càrrec de la secretaria general de Comunicació, en substitució de Miquel Sellarès, després de la polèmica per un informe sobre els mitjans de comunicació. Membre de la Societat Catalana de Comunicació i de l'IEC, va ser membre de la junta del Col·legi de Periodistes i degà de la Facultat de Comunicació de la UAB, entre el 1991 i el 1995.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut