El Tribunal Suprem jutjarà Francesc Homs pel 9-N

L'acusa de desobediència, prevaricació i malversació per l'organització de la consulta independentista

Actualitzat

L'exconseller de Presidència i exportaveu del govern Francesc Homs serà jutjat pel Tribunal Suprem, acusat de desobediència, prevaricació i malversació per la seva participació en l'organització de la consulta independentista del 9-N del 2014. El Tribunal ha fet seu el criteri del fiscal, i considera que hi ha indicis per investigar-lo.

El jutge instructor havia enviat tota la causa al Tribunal Suprem, però aquest ha acordat limitar-se a investigar Homs, i mantenir la resta d'investigats pel 9-N, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, sota la jurisdicció del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El magistrat instructor serà Andrés Palomo i en els pròxims dies la fiscalia ha d'emetre un informe en què digui si és favorable o no a la citació d'Homs com a investigat. Aquesta notícia agafa Francesc Homs en ple procés de primàries a CDC per encapçalar la candidatura per les eleccions del 26-J. Si el Suprem va de pressa, la citació podria coincidir amb la campanya electoral.

Homs: "És un cúmul de despropòsits"

Entrevistat telefònicament per "El matí de Catalunya Ràdio", Homs ha assegurat que s'ha assabentat de la notícia per la trucada de la mateixa ràdio i ha afegit que està convençut que el judici tindrà lloc perquè és precisament la Fiscalia General de l'Estat qui ha promogut l'acusació:

"És aquest cúmul de despropòsits de l'estat espanyol, que va des de prohibir estelades fins a voler posar a la presó aquells que hem ajudat a posar urnes. Tot això és una categoria que s'explica sola i que és molt lamentable. Com més alta sigui la pena que vulguin posar-me, més gran serà la llibertat de Catalunya, perquè això és una causa estrictament política, no pas judicial."

Homs ha assegurat que té "la consciència més que tranquil·la" d'haver fet les coses bé, "políticament" i també "legalment". Ha afegit que no s'ho pren com una cosa personal:

"L'atac no és contra la meva persona, o contra Mas, Ortega o Rigau, tots estem acusats pel mateix, sinó que és contra un poble. Ens tocarà posar-hi la cara, però ho farem molt de gust, perquè ho fem en defensa no pròpia sinó del poble de Catalunya."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut