Francesc Homs arriba a la seu del Tribunal de Comptes de Madrid (EFE/Emilio Naranjo)
Francesc Homs arriba a la seu del Tribunal de Comptes de Madrid (EFE/Emilio Naranjo)

El Tribunal de Comptes rebutja les al·legacions i dona 15 dies per pagar els 5,4 milions

Els 34 excàrrecs del govern afectats hauran de posar-se d'acord per abonar la fiança de manera solidària

Redacció/ACNActualitzat

El Tribunal de Comptes ha rebutjat totes les al·legacions dels afectats per la fiscalització de l'acció exterior dels governs d'Artur Mas i Carles Puigdemont i els dona 15 dies per pagar 5,4 milions d'euros.

D'aquesta manera, ha elevat a definitives les peticions de fiança fetes públiques aquest dimarts per a una trentena d'excàrrecs, a qui acusen d'haver dedicat aquesta quantitat a promocionar el procés i el referèndum a l'estranger.

Són Carles Puigdemont, Artur Mas, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Andreu Mas-Colell, Francesc Homs, l'exsecretari general del Diplocat Andreu Royo, vuit secretaris generals, dos interventors generals i dotze exdelegats a l'estranger.

Si abans de dues setmanes no ingressen aquests diners els embargaran el patrimoni.

Ara, els 34 excàrrecs del govern afectats hauran de posar-se d'acord per abonar el total de 5,4 milions d'euros de forma solidària. El motiu és que la majoria de partides pressupostàries el tribunal les atribueix a diverses persones, de manera que no es poden sumar totes les xifres i el que no pagui un, ho haurà de pagar un altre.


Homs diu que la fiança és "desproporcionada" i acusa la fiscalia de fer una intervenció "política"

Aquest dimecres, ha estat el torn de la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i les acusacions particulars.

Segons ha explicat l'advocat i exconseller Francesc Homs en una atenció als mitjans a la sortida, el ministeri públic ha fet una intervenció "política" i l'Advocacia no ha fet cap argumentació.

Homs ha criticat que la fiança imposada és un "despropòsit" i no té "fonamentació jurídica raonable".

Els afectats podran recórrer l'acta provisional definitiva davant del Tribunal de Comptes i, un cop s'hagin resolt els recursos, les acusacions podran presentar demanda. El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va avançar aquest dimarts que l'Advocacia de l'Estat no la presentaria com va dir que feia sempre un cop presentada la liquidació provisional.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut