Sant Adrià de Besòs

El tramvia arriba a la Mina en un pas més per treure el barri de l'aïllament

Ja ha entrat en funcionament la nova línia T-6 del Trambesòs, que enllaça la T-4 i la T-5 i que travessa el barri de la Mina. Fins dimecres, es repartiran 8.000 bitllets gratuïts per incentivar l'ús del tramvia entre els veïns de la zona. El barri de la Mina, a Sant Adrià de Besòs, va completant el procés de renovació que va començar amb el Fòrum fa vuit anys, i l'arribada del tramvia n'és l'últim element.

Actualitzat

La nova línia del tranvia, l'últim recorregut que tenia previst, ja funciona a ple rendiment. La nova T-6 uneix l'estació de Sant Adrià de Besòs amb la de Gorg de Badalona, i connecta les dues línies del Trambesòs, la T-4 i la T-5, així com les estacions de metro de la línia 2 Sant Roc i Gorg, i l'estació de Rodalies de la línia R-1 de Sant Adrià.

Dos tramvies cobriran els 4,6 quilòmetres de recorregut i les vuit estacions, que permetran una millor connexió entre Badalona, Sant Adrià i la Mina. El cost de les obres ha arribat als 8,3 milions d'euros, finançats per la Generalitat mitjançant l'Autoritat del Transport Metropolità. Segons ATM, aquestes obres posen fi al procés de construcció del sistema del tramvia iniciat el 2000.

Per a la Mina, nou pas per sortir de la marginalitat

També suposen, però, un nou pas en la remodelació del barri de la Mina, que es va iniciar fa vuit anys. El tramvia travessa el barri i té parada a la nova rambla, l'eix central, que pretén convertir-se en espai de trobada i concentrar nous habitatges i locals comercials.

S'han reubicat equipaments com l'escola i l'institut, que abans eren on s'ha obert la nova rambla. A més es preveu obrir carrers nous per facilitar-ne els accesos. I, d'aquí a poc, també s'hi edificaran habitatges socials, per reubicar la gent dels pisos que s'han d'enderrocar. I la instal·lació d'ascensors als edificis més antics, de la Mina Vella, ja facilita la vida de molts veïns. La Mina, doncs, va deixant enrere el seu aïllament.

Anar al contingut