Sitges

El thriller "Surveillance", de Jennifer Lynch, guanya el Festival de Cinema de Sitges

L'edició d'enguany del Festival de Sitges ja té cinta guanyadora: es tracta de l'inquietant thriller "Surveillance", que firma Jennifer Lynch. Amb el seu segon film, la jove directora apunta maneres, com el seu famós pare, el també cineasta David Lynch, que li ha produït el treball. El coreà Kim Jee-Woon també ha estat un dels escollits, ja que s'ha endut el premi de millor director pel peculiar western "The good, the bad, the weird". L'entrega de premis ha arribat amb sorpresa, el reconeixement amb un guardó honorífic a l'actor Fernando Guillén, l'únic espanyol que ha trepitjat l'escenari ja que en el palmarès no hi ha ni rastre de les produccions estatals en competició.

Actualitzat
El tàndem Lynch i Lynch, Jennifer al darrere de la càmera i David a la producció executiva, ha triomfat a Sitges amb una cinta protagonizada per Julia Ormond i Bill Pullman que té com a punt de partida un seguit de crims en un poble de l'Amèrica profunda la investigació dels quals s'encarrega a dos agents federals. Un trencaclosques que va de l'humor més negre al terror més cru i en què Jennifer recrea atmosferes properes a les que s'han vist en les pel·lícules del seu pare a la vegada que impregna el seu film d'un univers propi i més intel·ligible.

La decisió del jurat d'erigir "Surveillance" com a millor film del certamen ha estat ben rebuda per la crítica però, en canvi, el públic ha decidit premiar el film presentat fora de la secció oficial "Blindness", l'adaptació cinematogràfica de l'"Assaig sobre la ceguesa" del Nobel José Saramago de la mà del director Fernando Meirelles. El jurat l'ha reconegut en el palmarès pel seu disseny de producció.

La reescriptura del clàssic de Sergio Leone "El bo, el lleig i el dolent", del coreà Kim Jee-woon, que ha transformat l'últim dels caçadors de recompenses en un estrany, ha seduït el jurat amb la seva descàrrega visual i acurada factura i ha rebut el premi com a millor director i millors efectes especials.

Les sòlides interpretacions de Semra Turan a "Fighter" i de Brian Cox a "Red" els han valgut els premis de millor actriu i actor. Més controvertida ha estat la decisió d'entregar el premi al millor guió a "Tale 52", el film claustrofòbic i ple de malsons del grec Alexis Alexiou. La notícia s'ha rebut amb xiulets a la sala de premsa on s'ha donat a conèixer el palmarès.

L'acte de clausura del Festival Internacional de Cinema de Catalunya ha sorprès el públic assistent entregant el seu María Honorífica a Fernando Guillén. L'actor ha rebut el guardó de mans del seu fill, el també actor Fernando Guillén Cuervo, fonent-se en una emotiva abraçada a l'escenari. Guillén s'ha mostrat sorprès i "absolutament feliç" per aquest reconeixement.


El palmarès de la 41a edició del Festival
Anar al contingut