El testimoni de l'Alba, que va viure abusos del seu germà dels 7 als 10 anys

L'Alba comparteix la seva experiència per conscienciar que els casos d'abusos es poden superar i arribar a tenir una vida sexual sana i plena

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Begoña Grigelmo Miguel

Periodista de TV3 especialitzada en desigualtats i feminisme

@BegoGrigelmo

No està segura si els abusos que va rebre per part del seu germà i d'un amic del seu germà van començar als 7 anys o potser abans... sí que sap que als 10 va ser quan va dir prou. La culpa per no haver-ho fet abans l'ha acompanyat durant anys, també el fàstic i la ràbia cap a ella mateixa. Mai li havia agradat el seu cos i una frase que li va dir el seu germà quan era petita --"Ningú t'estimarà si ets grassa"-- l'ha turmentat fins al punt de portar-la a les portes de la mort de la mà d'un trastorn de la conducta alimentària.

Amb l'autoestima per terra, tampoc no es veia mereixedora d'una vida afectiva ni sexual satisfactòria, i vivia les relacions amb dolor i patiment. També va tenir un mioma a l'úter i, uns anys més tard, ja recuperada del trastorn alimentari, se li va retirar la regla. I cap metge li sabia trobar la solució. 

Però el final del camí de l'autodestrucció va començar a veure'l en el moment que va reconèixer un passat d'abusos i va decidir plantar-li cara. D'això fa només 3 anys, ella en tenia 30.

Avui, com diu ella, i com explica a la carta que inclourà el llibre "Cartes a la meva sexualitat", ja ha aconseguit veure's mereixedora d'afecte i gaudir de la sexualitat.

"Rebre les carícies com un acte d'amor, sentir que, rere d'elles, no hi ha més que això: estima, respecte i afecte."


Telèfon Infància respon: 116 111

La història de l'Alba en un llibre

De la mà de l'associació Àngel Blau -- especialistes en l'abordatge de l'abús sexual infantil -- moltes persones, com l'Alba, han aconseguit fer passos de gegant per curar les ferides emocionals i físiques que van deixar els abusos en el seu cos, també en les parts més vulnerades. 

Aquest diumenge, amb motiu de La Marató, l'entitat presenta el projecte d'un llibre "Cartes a la meva sexualitat" que recollirà les experiències de persones que, com ella, han viscut aquesta realitat i que expliquen quins efectes ha tingut això en la seva salut sexual i reproductiva, el tema central de La Marató d'enguany. 

Una de cada cinc persones han patit abusos en la seva infantesa, però només 1 de cada 10 ho arribarà a dir algun cop a la seva vida. Són dades consensuades internacionalment, i amb què treballa l'OMS. Les repercussions de l'experiència viscuda, però, poden superar-se en molts sentits, asseguren els experts i es pot arribar a gaudir d'una vida plena, també en l'àmbit sexual. 

El llibre --previst per Sant Jordi-- ja es pot adquirir en precompra- i està obert a la participació de qui s'hi senti identificat; també a especialistes en l'acompanyament de persones que han patit abusos sexuals en la infantesa. Tots els diners que s'obtinguin en la venda del llibre seran íntegres per a La Marató. 

ARXIVAT A:
MenorsAgressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut