Cassandra Vera en una entrevista periodística
Cassandra Vera en una entrevista periodística

El Suprem absol Cassandra pels tuits sobre Carrero Blanco

La sentència diu que els missatges es van difondre en clau d'humor i que dades com que el cotxe de Carrero Blanco va arribar a gran altura estan molt "usades i esgotades"

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha anul·lat la condemna a 1 any de presó i 7 d'inhabilitació que l'Audiència Nacional havia imposat a la tuitaire Cassandra per un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme. El Suprem ha revisat l'anàlisi que havia fet l'Audiència del contingut de 12 tuits relatius a l'atemptat que va acabar amb la vida de carrero Blanco.

Cassandra ja ha reaccionat a la xarxa expressant la seva satisfacció pel final d'un procés que titlla de "calvari", si bé es mostra preocupada per la situació de la llibertat d'expressió a Espanya.

 

 

 

Segons el Suprem, Cassandra va fer acudits fàcils i de mal gust sobre l'atemptat succeït fa 44 anys, sense comentaris vexatoris per a la víctima. El Tribunal ho considera rebutjable socialment i moralment però no tant per imposar-li pena de presó.

La sentència diu que els missatges no contenen cap comentari contra la víctima, que es van difondre en clau d'humor i que des del 1973, any en què van passar els fets, se n'han fet nombrosos acudits. El magistrat assegura, fins i tot, que dades com que el cotxe de Carrero Blanco va arribar a gran altura, estan molt "usades i esgotades".

Això contrasta amb el veredicte de l'Audiència Nacional que les publicacions de la tuitaire constituïen un "menyspreu, deshonra, descrèdit, burla i ofensa a les persones que han patit la urpada del terrorisme i els seus familiars".

Notícia relacionada: Condemnat a 3 anys i mig de presó el raper Valtonyc per injúries al rei Joan Carles

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
Anar al contingut