Madrid

El Sepla, a favor de la represa dels vols sempre que es faci amb seguretat

El director de Relacions Institucionals del Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla), Francisco Hoyas, ha assegurat que estan a favor de la represa dels vols sempre que es faci sota les mesures de seguretat pertinents. A més ha afegit que és la primera vegada que un núvol volcànic afecta un espai aeri densament poblat. Per tant, "encara que les mesures que s'han pres són les mateixes, les rutes afectades són molt més àmplies que en anteriors ocasions".

Actualitzat
Pel que fa a la viabilitat que es puguin reobrir les rutes aèries, Hoyas ha explicat que s'estan fent vols de prova en espais determinats i "hi ha hagut vols que no s'han vist afectats", però això no vol dir que "altres vols en altres espais aeris no es puguin veure perjudicats", ha ressaltat.

Així mateix des del Sepla han afegit que tenint en compte tots els protocols d'actuació i prenent mesures excepcionals "es podrien obrir les rutes" perquè "no és desitjable mantenir-les tancades". En aquests moments, des del sindicat de pilots continuen avaluant les mesures que s'estan prenent per poder veure "la direcció en què s'ha d'actuar" i aconseguir "la reobertura dels espais aeris". A més cal anar monitorant, a mesura que passen els dies, "l'evolució del volcà".

Hoyos ha assenyalat que el més important és aprofitar qualsevol espai aeri perquè l'impacte del núvol volcànic sigui el mínim possible. "Des del Sepla" donem suport a les companyies aèries per prendre les mesures pertinents."
Anar al contingut