Puigdemont, durant un ple del Parlament (ACN)
Puigdemont, durant un ple del Parlament (ACN)
Madrid

El Senat rebutja la conferència de Puigdemont

El president de la Generalitat ho veu "insòlit" i assegura que buscarà un altre lloc a Madrid per fer-la

Actualitzat

La mesa del Senat ha convidat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a comparèixer davant la Comissió General de Comunitats Autònomes en comptes de fer-ho en la conferència que ell havia sol·licitat per explicar el referèndum. Amb els vots de PP i el PSOE i l'abstenció del PNB, la mesa recomana al president de la Cambra, Pío García-Escudero, que convidi Puigdemont a utilitzar el "curs institucional" de la Comissió, sense al·ludir al fet que això suposa rebutjar la conferència.

El vicepresident del Senat i portaveu de la mesa, Pedro Sanz, ha aclarit que l'acord té els seus matisos perquè tant el PSOE com el PNB han deixat clar que no s'oposen al fet que el president de la Generalitat celebri la seva conferència, mentre que el PP pensa que el Senat no és el marc adequat per fer-la i prefereix el debat. Els altres grups de l'oposició han coincidit a acceptar el requeriment de Puigdemont, com Units Podem, ERC i el PDeCAT, que a la junta de portaveus s'han mostrat partidaris d'autoritzar-lo a explicar la seva posició.

Puigdemont buscarà un altre lloc

Des dels Estats Units, on es troba de visita oficial, Puigdemont ha rebutjat la contraoferta del Senat. Tot i assegurar que no el sorprèn, ha considerat que és "bastant insòlit i inaudit" que sigui possible fer conferències a Harvard, Londres o el Parlament Europeu, però que no es pugui fer a la cambra territorial de l'Estat. El president de la Generalitat ha avançat que "buscarà un altre lloc" a Madrid per poder pronunciar la conferència.

Anar al contingut