Per què oscil·la la tendència de l'índex de brot a Catalunya? La clau, Barcelona
Un voluntari aplica gel hidroalcohòlic a una dona abans de fer-se una PCR al Raval de Barcelona (Reuters/Nacho Doce)

El risc de rebrot supera els 300 punts per primer cop des de la fi de l'estat d'alarma

Davant l'empitjorament de les dades, Salut podria imposar aquesta setmana noves mesures per frenar el coronavirus

RedaccióActualitzat

El risc de rebrot per Covid-19 a Catalunya continua pujant i ja arriba a 311, amb un creixement de 21 punts en 24 hores, segons les dades actualitzades del Departament de Salut.

En tres setmanes s'ha passat de 7.000 casos de Covid per setmana a gairebé 11.000 casos.

La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, es manté en l'1,30, la mateixa dada que diumenge.

Davant d'aquestes dades, Salut vol adoptar noves mesures per frenar el coronavirus. Ja abans de l'anunci oficial, Salut recomana no sortir de casa si no és imprescindible i tenir contacte, només, amb els grups bombolla, és a dir, el cercle més proper.

Evolució de l'índex de risc de Covid a Catalunya (CCMA)

També teletreballar sempre que sigui possible. Ja fa dies que les xifres de contagi tiren cap amunt i les autoritats alerten que ens estem acostant als índexs de la primavera passada, quan es va decretar l'estat d'alarma.

Aquest dilluns hi ha 71 nous ingressos a hospitals de persones afectades per Covid, 944 en total, i puja també el nombre de malalts a les Unitats de Cures Intensives, 16 més, 166 arreu de Catalunya.

Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut a Catalunya prop de 185.000 casos confirmats amb PCR i han mort 13.483 persones a causa del coronavirus.

Aquest diumenge el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, admetia que la situació de la pandèmia a Catalunya és "molt preocupant". Aquest cap de setmana totes les regions sanitàries se situaven al voltant dels 300 punts.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut